REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Eligijus Masiulis ir Dalia Teišerskytė (nuotr. TV3)

Po Seimo narės Dalios Teišerskytės prieštaringo pasisakymo Liberalų sąjūdis nebemato jos galima kultūros ministre, jei po kitų Seimo rinkimų dalyvautų formuojant Vyriausybę.

8

Po Seimo narės Dalios Teišerskytės prieštaringo pasisakymo Liberalų sąjūdis nebemato jos galima kultūros ministre, jei po kitų Seimo rinkimų dalyvautų formuojant Vyriausybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atsiribojame nuo viešų D.Teišerskytės pasisakymų, kurie prasilenkia su pamatinėmis liberalų vertybėmis. Esame už pagarbą kiekvienam žmogui – jų diskriminuoti negalima nei pagal tautybę, nei pagal lytį, odos spalvą, tikėjimą ar pažiūras. Dėl viešoje erdvėje nuskambėjusių pareiškimų apgailestaujame ir atsiprašome. Nebematau D.Teišerskytės kaip galimos kandidatės į Liberalų sąjūdžio kultūros ministrus“, – partijos išplatintame pranešime cituojamas Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE

Internetas ūžia: memai apie „negrą“ su klozetu sulyginusią Dalią Teišerskytę


Pasak pranešimo, Liberalų sąjūdis teiks naujus kandidatus į kultūros ministrus, šis klausimas bus svarstomas lapkričio 18 dieną, kai į savo pirmąjį posėdį susirinks naujai išrinkta Liberalų sąjūdžio valdyba. Liberalai per suvažiavimą spalio pabaigoje patvirtino kandidatus, kuriuos siūlytų į ministrus, jei dalyvautų formuojant naują Vyriausybę.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdis pasmerkė D.Teišerskytės pasisakymą Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijoje, kaip jai lėktuve „teko sėdėti tarp negro ir klozeto, tai yra afroamerikiečio, ir abu jie kvepėjo vienodai“. Aiškindama situaciją BNS D.Teišerskytė teigė, jog Seime antradienį pasakodama apie prieš dešimtmetį nutikusį įvykį žodį „negras“ pasakė netyčia.

„Jei man privačioje kalboje išsprūdo žodis „negras“, nelaikau to dideliu nusikaltimu. Juo labiau, kad aš iškart pasakiau: „atsiprašau, afroamerikietis“, - BNS sakė D.Teišerskytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot liberalės, ji tai pasakė neformalioje aplinkoje, bendraudama su užsienio lietuviais Pasaulio lietuvių bendruomenės ir Seimo posėdyje, bet sakė to nelaikanti rasizmu. „Mes niekada šito žodžio nepriimdavome neigiamai. Tai buvo mūsų literatūrinis herojus - ir nuostabus, ir vienas, sakyčiau, mylimiausių, idealizuojamų dėdė Tomas-negras (...). Man yra absoliučiai svetimas rasizmas ir dar kažkokie kitokie neigiami dalykai. Na, išsprūdo - papasakojau, kaip važiavau iš parlamentarų suvažiavimo ir sėdėjau visą naktį tarp „negro, atsiprašau, afroamerikiečio ir tualeto. Tai viskas, kuo nusižengiau Lietuvai“, - sakė parlamentarė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų