REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žalgiriečių planuose – dar vienas triumfas

Nors Lietuvos čempionato sezonas jau artėja į pabaigą, o LFF taurės dar teks palaukti bent kelis mėnesius, Vilniaus „Žalgirio“ strategas Valdas Dambrauskas jau dabar galvoja apie dar vieną triumfą pastarajame turnyre.

Nors Lietuvos čempionato sezonas jau artėja į pabaigą, o LFF taurės dar teks palaukti bent kelis mėnesius, Vilniaus „Žalgirio“ strategas Valdas Dambrauskas jau dabar galvoja apie dar vieną triumfą pastarajame turnyre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak trenerio, minčių apie galimybę nelaimėti penktą kartą iš eilės LFF taurės trofėjaus žalgiriečių galvose net nėra. „Neįsivaizduoju jokio kito tikslo nei laimėti šį turnyrą. Neatsirastų nė vieno žmogaus „Žalgiryje“, kuris manytų, kad mūsų tikslas taurėje yra tik patekti į pusfinalį. Tai būtų absurdas. Čia ne toks mentalitetas.

REKLAMA

Mūsų noras yra Lietuvoje laimėti viską. Žinoma, visko gali atsitikti, tačiau privalome kelti tik pačius aukščiausius tikslus. Net ir Europos taurėse turime kelti sau aukštus tikslus, negalime galvoti apie nepatekimą į kitą etapą. Tokiu atveju tiesiog nebūtų prasmės dirbti“, - sakė V. Dambrauskas.

Kol kas žalgiriečių šiame turnyre negali niekas sustabdyti. Vos per trejas rungtynes jie pelnė net 16 įvarčių, patys praleisdami vos 3. Gargžduose „Banga“ keturis kartus traukė kamuolį iš savų vartų, o Kauno „Spyris“ patyrė 12 įvarčių atplūdį. Vien Kaune „Žalgirio“ futbolininkai pasižymėjo 7 kartus.

REKLAMA
REKLAMA

„Atakuojantis futbolo stilius visada pasiteisina. Įvarčių gausa patinka ne tik sirgaliams, bet ir patiems futbolininkams. Nežinau, kaip tie žmonės, kurie atėjo į rezultatu 7:2 pasibaigusias rungtynes Kaune prieš „Spyrį“, galėtų būti nepatenkinti. Futbolą puošia įvarčiai, o kai jų yra daug, tokias rungtynes žiūrėti žymiai įdomiau.

Tačiau būtent tam ir žaisime draugiškas rungtynes su Lenkijos „Ekstraklasa“ klubu, kad nepelnytume 16 įvarčių per trejas rungtynes, kaip kad padarėme LFF taurės turnyre.

Visgi, kol kas esame patenkinti savo pasirodymu. Šiose trejose rungtynėse daugiau žaidė tie futbolininkai, kurie gaudavo mažiau žaidybinio laiko A lygos rungtynėse bei stengėmės, kad kiekviename mače žaistų bent po vieną žaidėją iš jaunimo komandos“, - sakė strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame turnyre ypatingai spindėjo vienas jaunimo komandos narys – Danielis Romanovskis. Saugas pelnė net 4 įvarčius, o rungtynėse su „Banga“ pasižymėjo savo pirmuoju „hat-trick‘u“ vyrų futbole. Šansą pajusti aukštesnio lygio rungtynių skonį gavo ir kitas jaunimo komandos žaidėjas – Aldas Korsakas. Jis rungtynėse Kaune sužaidė visas 90 žaidimo minučių.

„Manau, kad toks mūsų požiūris pasiteisino, nes šie žaidėjai parodė, kokie jie yra motyvuoti ir kad jie nori rungtyniauti. Pelnėme labai daug įvarčių, o tai parodo, kad šie žaidėjai yra verti „Žalgirio“ vardo ir jie gali mums padėti pasiekti savo tikslus. Galime drąsiai sakyti, kad šiose taurės rungtynėse išlaikėme „Žalgirio“ lygį“, - jaunuosius futbolininkus gyrė V. Dambrauskas.

REKLAMA

Kitą pavasarį vyksiančioje burtų traukimo ceremonijoje žalgiriečių lauks trys priešininkai. Į pusfinalį be sostinės ekipos taip pat pateko Marijampolės „Sūduva“, „Trakai“ ir Kauno „Stumbras“. Visgi, „Žalgirio“ vairininkas teigia negalintis pasakyti, kad kažkuri iš šių komandų jį būtų nustebinusi.

„Burtai taip lėmė, kad „ant popieriaus“ stipresnės komandos žaidė viena prieš kitą, tačiau vis tiek pusfinalyje grumsis trys komandos iš pirmojo A lygos ketverto. Kauno „Stumbras“ taip pat yra verti patekimo į šį etapą, o tai patvirtina ir jų turnyrinėje lentelėje užimama pozicija.

REKLAMA

Visgi, apie priešininkus negalvojame. Su kuo suves burtai, su tais ir žaisime. Varžovų nepasirinksime. Galėtume strategiškai mąstyti, su kuria komanda būtų parankiau žaisti pusfinalyje, o su kuria – finale.

Finale mums mesti iššūkį gali bet kuri komanda – ar tai būtų „Trakai“, ar „Sūduva“, ar „Stumbras“. Pusfinalyje tikrai nesibaidysime ir stipresnės komandos, nes čia turėsime du mačus, per kuriuos galėsime įrodyti savo pranašumą.

Finale norėtume žaisti su tokia komanda, kuri papuoštų šias rungtynes. Manau, kad to pačio norėtų ir žiūrovai“, - sakė strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tiek pusfinalio, tiek finalo žalgiriečiams dar teks ilgokai palaukti. Treneris teigė, kad dvejų sezonų metu vykstantis turnyras yra pernelyg ištęstas, o taip komandos negali žinoti, ko reikėtų tikėtis kitame sezone, nes jų priešininkai gali būti kardinaliai pakeitę savo sudėtis.

„Galbūt „Stumbras“, kurie šiuo metu A lygoje užima 6 vietą, kitąmet turės tokį biudžetą ir žaidėjus, kad galės pretenduoti į pirmąjį trejetą. Todėl nemanau, kad dabar būtų tikslinga rinktis sau varžovus. Jeigu norėsime laimėti taurę, turėsime laimėti prieš bet kurį mums tekusį varžovą.

Kiekvienas žiūri pagal save, tačiau asmeniškai norėčiau, kad LFF taurės rungtynes ir pradėtume, ir pabaigtume tais pačiais metais“, - sakė V. Dambrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų