REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, jog žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie specialiai vienam objektui Druskininkuose priimtą palankų Vyriausybės nutarimą jam „kelia juoką“.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, jog žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie specialiai vienam objektui Druskininkuose priimtą palankų Vyriausybės nutarimą jam „kelia juoką“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ne tik neigiu, bet man jau sukelia juoką, o jei jau sukelia juoką, tai kai kada jau logiškai minčiai nebėra vietos“, - interviu sakė ministras pirmininkas.

REKLAMA

Anot jo, rugsėjo pabaigoje priimtas Vyriausybės nutarimas dėl kurorto zonų naikinimo neturi nieko bendro su objektais Druskininkuose.

„Nutarimas buvo paruoštas jau pavasarį. Aplinkos ministras, kurį aš irgi laikau labai sąžiningu ir atsakingu žmogumi, jis tą nutarimo projektą keletą kartų pateikė Vyriausybei, bet kai kurie straipsniai buvo dar iki galo nesuderinti. O tie, kurie buvo suderinti, jiems buvo pritarta. Ne tik su Druskininkais, ir su visai kurortiniais miestais šis nutarimas yra susietas. Gal reikėtų paklausti Palangos mero, ar jis yra už šį nutarimą?“, - kalbėjo A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Prasilenkia su sveika logika

Jis atmetė teiginius, kad Vyriausybės nutarimas, naikinantis kurortų zonas, galėjo būti priimtas specialiai tam, kad teismas galėtų priimti palankų sprendimą dėl Vijūnėlės dvaro statybų Druskininkuose ant ežero kranto.

„Tegul teisėsaugos institucijos išsiaiškina, - sakė A.Butkevičius. - Kiek žinau atsakymą buvo davę teisėsaugos institucijų sprendimas buvo priimtas daug anksčiau, nei mūsų nutarimas įsigaliojo, tai irgi buvo parašyta netiesa“.

Socialdemokratų vadovo manymu, „tai yra tam tikra politinė kova, kuri visiškai prasilenkia su sveika logika ir su tais žingsniais, kuriuos daro Vyriausybė ir nori įgyvendinti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šis klausimas apima Lietuvos apie 160 įvairiausių pastatų, neišskirkim gal kokio vieno, o jei yra išskirtas koks vienas ar Druskininkuose, ar Palangoje, ar Neringoje tai turi teisėsaugos institucijos duoti atsakymą“, - teigė Vyriausybės vadovas.

Žiniasklaida rašė, kad rugsėjo 23 dieną Vyriausybė skubiai priėmė nutarimą, kuriuo buvo panaikintas nuo 1992 metų galiojęs nutarimo skyrius, reglamentavęs kurortų apsaugos zonų juostas. Šis staigus Vyriausybės sprendimas, anot portalo, tapo papildomu motyvu Vilniaus apylinkės teismui rugsėjo pabaigoje priimant palankų dėl statybų Druskininkų Vijūnėlės dvaro teritorijoje.

Viešąjį interesą gynusi Generalinės prokuratūros prokurorė Deimantė Nikitinienė neslėpė nuostabos, kai į privačių dvaro statytojų interesų gynimą įsijungė ne tik advokatų kontoros, bet ir bylos bendraatsakoviai: Druskininkų savivaldybė, Nacionalinė žemės tarnyba bei Aplinkos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų