REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Prieš dvejus metus du tuometiniai studentai įkūrę pirmąją Lietuvoje barzdaskutyklą, dabar Vilniuje yra tokie ne vieni. Vis dėlto, klientų eilės privertė ne tik atsidaryti antrą saloną „Barzdaskučiai“, bet ir keisti veiklos modelį.

REKLAMA
REKLAMA

Portalas ekonomika.lt rašė apie iniciatyvą atgaivinti senąjį barzdų skutimo ir vyriško grožio priežiūros saloną. Tuo metu „Barzdaskučių“ įkūrėjai Kazimieras Norkus ir Vilius Lėveris planavo, kad salonas veiks gyvos eilės principu, o laukiantieji galės gurkšnoti viskį, valytis batus ir rukyti meistro turko kurtą kaljano tabaką. Per dvejus metus teko ne tik leisti klientams registruotis iš anksto, tačiau šių buvo tiek daug, kad vyrai atidarė antrą saloną mieste.

REKLAMA

„Buvo labai didelės eilės. Tiesa, nėra drąsu ir naują saloną atidarinėti, kad vėl nebūtų tokios pačios eilės“, - apie antrojo salono atidarymo priežastis kalba jo direktorius Kazimieras Norkus.

Kitokie iššūkiai

Kaip ir pirmajame salone čia bus galima ne tik pasinaudoti jau minėtais privalumais, tačiau ir pažaisti pokerį, o viskis bus pateikiamas iš Antrojo pasaulinio karo laikų masyvios lempos. Kaip pasakoja V. Lėveris, antras salonas buvo atidaromas ne Senamiesčio patalpose, tačiau iššūkių vis tiek nepritrūko.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmąjį saloną atidarinėjom paskutinę akimirką. Su antruoju tas pats, nors ir buvom radę darbuotojus, turėjom know-how, bet ir šiuo atveju viskas vyksta paskutinę minutę“, - pasakoja jis.

„Barzdaskučiuose“ dirba meistrai iš Sirijos, Eritrėjos, Turkijos ir Kolumbijos. Būtent tarptautinės komandos surinkimas buvo vienas didžiausių sunkumų plečiant verslą. Pasak K. Norkaus, kolumbiečių įdarbinimas priminė veiksmo filmą.

„Kolumbiečiai vyko į Lietuvą dirbti, nors vienas kito nematėme, taip pat jiems reikėjo vizų. Kolumbijoje nėra Lietuvos ambasados, todėl reikia keliauti į artimiausią ambasadą. Vienintėlė šalis yra Rusija, todėl pasirinkom Kaliningradą. Atvykstu į Kaliningrado uostą, laukiu kolumbiečių, tačiau jie vėluoja 2 valandas. Oro uoste pasakė, kad jie yra sulaikyti ir nebus įleisti į Kaliningradą. Maža to, pareigūnas pasakė, kad juos uždarys į kalėjimą 10 metų, - nuotykius pasakoja vienas iš įkūrėjų,- Galiausiai jam pasitaisė nuotaika ir pareiškė, kad kolumbiečiai skrenda į Maskvą, tačiau manęs kartu neleido. Tik vakare pasiekiu Maskva, tačiau su ten veikiančia ambasada nebuvo bendrauta šiuo klausimu. Po dviejų savaičių ir kasdienio dokumentų tvarkymo pavyko gauti vizas meistrams“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keitė verslo formą

Savo veiklą „Barzdaskučiai“ pradėjo tuo metu gana nauja verslo forma, jie buvo įsisteigę kaip mažoji bendrija. Pasak V. Lėverio, tokia mintis buvo tinkama, mat tuo metu 10 tūkst. litų pradiniam kapitalui verslininkai neturėjo. Vis dėlto, formą greitai nuspręsta keisti.

„Gana greitai persitvarkėm iš mažosios bendrijos (MB) į uždarąją akcinę bendrovę (UAB), nors Lietuvoje buvome vieni pirmųjų taip steigę verslą. Nei bankai, nei kiti partneriai rimtai į MB nežiūri“, - pasakoja jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų