REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Visvaldo Matijošaičio automobilis (nuotr. facebook.com)

Pastaruoju metu kilę korupcijos skandalai mažina pasitikėjimą ne tik į juos įsivėlusiais politikais, bet visa Lietuvos politine sistema, šeštadienį Kaune per Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) tarybos posėdį kalbėjo partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

8

Pastaruoju metu kilę korupcijos skandalai mažina pasitikėjimą ne tik į juos įsivėlusiais politikais, bet visa Lietuvos politine sistema, šeštadienį Kaune per Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) tarybos posėdį kalbėjo partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Todėl jau dabar su dideliu nerimu reikėtų atkreipti dėmesį į vis gilėjančią demokratijos ir teisingumo eroziją. Ignoruojami visuomenės klausimai, nesprendžiami korupcijos skandalai, nomenklatūriniai recidyvai akvaparkuose mažina Lietuvos žmonių pasitikėjimą ne vienu ar kitu politiku, bet politine sistema apskritai“, – kalbėjo G.Landsbergis.

REKLAMA

Jis pabrėžė, kad takoskyra turėtų būti ne tarp kairiųjų ir dešiniųjų pažiūrų, bet tarp vakarietiškų ir praeities partijų. „Nebesinori daryti takoskyrų tarp dešinės ir kairės pažiūros partijų, tarp Tėvynės sąjungos ar Socialdemokratų. Norėtųsi, kad takoskyros būtų tik tarp praeities partijų, besivadovaujančių dar iš sovietų laikų paveldėtais principais, ir tarp tų, kurios pasirinko vakarietiškos demokratijos ir visų lygybės prieš įstatymą kelią“, – kalbėjo G.Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį apie eroziją kalbėjo ir Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius. „Mes matome labai pavojingą reiškinį – demokratijos, teisingumo eroziją arba dar paprasčiau – puvėsiai ir pelėsiai, įsimetę į valstybės pamatus. Ir kol mes to neišvalysime, tol mes kitų dalykų negalėsime tvarkyti“, – sakė jis ir pridūrė, kad to padaryti nepavyks be esminio valdžios pakeitimo. A.Kubiliaus teigimu, Lietuvoje taip pat pastebima politinė stagnacija, kuri pereina į ekonominę stagnaciją, keliančią grėsmę ekonominiam vystymuisi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užsipuolė V. Matijošaitį

Konservatorių lyderis per tarybos posėdį taip pat sukritikavo Kauno merą Visvaldą Matijošaitį, sakydamas, kad kauniečiai nenusipelnė, „kad iš jų tyčiotųsi mokesčius Lietuvoje mokėti vengiantis verslininkas“.

„Žiūrėdamas į Kauno mero pasivažinėjimus raudonu automobiliu įdomiais numeriais (BBD – red. past.), galvoju, kad Kaunas nusipelnė daugiau. Žmonės, kurie ne tik stovėjo Lietuvos laisvės sargyboje, bet ir dirbo savo darbuose, mokėjo mokesčius, mokėsi, augino vaikus ar šiandien jie nusipelnė, kad iš jų tyčiotųsi mokesčius Lietuvoje mokėti vengiantis verslininkas ir dar automobilio numeriais patvirtintų, ką galvoja apie savo miesto gyventojus?“ - sakė G.Landsbergis.

REKLAMA

 

Tragedijos atgarsiai

Primindamas šios savaitės tragediją Kražiuose, kai buvo nužudytos keturios moterys, konservatorių lyderis taip pat ragino skirti daugiau dėmesio žmonių psichologinei sveikatai, alkoholio prieinamumo mažinimui.

„Pradėkime nuo psichologinės aplinkos gerinimo, nustokime žmones gydyti tik vaistais, skirkime deramą dėmesį psichinei sveikatai – daugeliui Lietuvoje reikia nuoširdaus rūpesčio ar pokalbio, deja šiandien valstybė to neužtikrina“, - kalbėjo politikas.

„Kaskart po sukrečiančios nelaimės sušunkame, kad metas imtis darbų, tačiau labai greit viskas nurimsta ir susitaikę su padėtimi laukiame, kol įvyks kita nelaimė. Atėjo laikas tai keisti ir išmintingai pažvelgti į visų šių problemų sprendimą. Juk pasisakome už gyvybės išsaugojimą, turime nuoširdžių kovotojų savo partijos gretose – praplėskime akiratį – siūlykime nuoseklius sprendimus“, – į bendraminčius kreipėsi G.Landsbergis.

REKLAMA

Partijos pirmininkas džiaugėsi TS–LKD atsinaujinimu ir tuo, kad prie partijos prisidėjo žymių, visuomenei nusipelniusių asmenų. Tačiau vėliau kalbėjęs Audronius Ažubalis sukritikavo kai kurių pirmą kartą į Seimą kandidatuoti besirengiančių partijos kolegų sprendimą kandidatuoti tose apygardose, kuriose nuo seno dirbo kiti konservatoriai.

„Jeigu jau žmogus eina į kitą apygardą, tai mielas mano, jeigu eini pirmą kartą, tai imk sunkiausią ir dirbk tenai, įrodyk, kad gali tą padaryti. O ten, kur žmogus laimėjo, leisk jam toliau dirbti“, – kalbėjo A.Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų