REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
„Metrojet“ lėktuvo katastrofa (nuotr. SCANPIX)

Britų valdžia leido oro linijoms atnaujinti anksčiau sustabdytus skrydžius iš Šarm el Šeicho (Egiptas), siekdama išvežti ten atsidūrusius Didžiosios Britanijos piliečius, praneša „Sky News“.

24

Britų valdžia leido oro linijoms atnaujinti anksčiau sustabdytus skrydžius iš Šarm el Šeicho (Egiptas), siekdama išvežti ten atsidūrusius Didžiosios Britanijos piliečius, praneša „Sky News“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau skrydžiams bus taikomos beprecedentės saugumo priemonės. Pavyzdžiui, keleiviams kartu leis imti tik rankinį bagažą, o kiti daiktai bus pristatyti į Didžiąją Britaniją kitais lėktuvais. Šių atsargumo priemonių britų valdžia ėmėsi išskirtinai Šarm el Šeiche atsidūrusiems keleiviams gelbėti.

REKLAMA

Anot „Reuters“, Didžioji Britanija ėmėsi papildomų saugumo priemonių turistams iš Šarm el Šeicho parsivežti, tačiau agentūra nepateikia detalių. Skrydžiai gali būti atnaujinti jau penktadienį, lapkričio 6-ąją, tačiau agentūra pažymi, jog išskraidinti iš Egipto kurorto teks apie 20 tūkst. žmonių.

Lapkričio 4-ąją britų valdžia pranešė apie suplanuotų reisų iš Šarm el Šeicho į Didžiąją Britaniją sustabdymą. Buvo pažymima, kad britų ekspertams tai leis geriau įvertinti galimas grėsmes ir suplanuoti tolimesnius veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar britų užsienio reikalų ministras Philipas Hammondas pareiškė, kad Londonas imsis ypatingų saugumo priemonių evakuojant savo gyventojus iš Šarm el Šeicho. Jis taip pat pažymėjo, kad neatmeta „Islamo valstybės“ įtakos lėktuvo katastrofai.

Teroristų sąsajas su katastrofa, ketvirtadienį įžvelgė ir Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas. Vėliau prie šios nuomonės prisijungė ir oficialusis Vašingtonas. Prezidento administracijos atstovas Joshas Earnestas pareiškė, kad JAV turi duomenų dėl galimo teroro akto „Kogalymavia“ lėktuve.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Draudimą skristi iš Šarm el Šeicho Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas įvedė po to, kai šios šalies žvalgyba perėmė teroristų pokalbius, liudijančius, kad „Islamo valstybės“ smogikai organizuoja teroro išpuolius regione.

Britų spec. tarnybos perėmė „Islamo valstybės“ smogikų pranešimus, kuriuose buvo aptariamas didelio masto teroro akto organizavimas regione, praneša „The Telegraph“. Leidinys tvirtina, kad informacija buvo gauta jau po „Kogalymavia“ katastrofos Egipte.

Lėktuvo katastrofos dieną atsakomybę dėl tragiško įvykio prisiėmė teroristinė organizacija „Islamo valstybė“, kuri vėliau informaciją patvirtino dar sykį, tačiau nepateikė jokios savo žodžius patvirtinančios informacijos. Rusijos transporto ministerija ir Egipto valdžia galimo teroro akto informaciją pavadino nepatikima, pažymėję, kad duomenų, jog lėktuvas buvo susprogdintas ar numuštas, tyrimo metu nustatyta nebuvo.

REKLAMA

Rusijos oro linijų „Kogalymavia“ lėktuvas „Airbus A321“ spalio 31-ąją nukrito Sinajaus pusiasalyje. Katastrofos metu žuvo visi orlaiviu skridę žmonės – 217 keleivių ir septyni ekipažo nariai. Katastrofos tyrimo ėmėsi Rusijos, Egipto, Prancūzijos, Vokietijos ir Nyderlandų atstovai, tačiau oficialių rezultatų dar nėra.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų