REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Kražiai (nuotr. Fotolia.com)

Po trečiadienio žmogžudysčių Kražiuose, Kelmės rajone, miestelio bendruomenė ištikta šoko, gyventojai nėra tikri, kad suimtas tikrasis žudikas, BNS ketvirtadienio rytą sakė Kražių seniūnas Rolandas Karčiauskas.

7

Po trečiadienio žmogžudysčių Kražiuose, Kelmės rajone, miestelio bendruomenė ištikta šoko, gyventojai nėra tikri, kad suimtas tikrasis žudikas, BNS ketvirtadienio rytą sakė Kražių seniūnas Rolandas Karčiauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dar tvyro nežinomybė, ar tas, ar ne tas žmogus suimtas. Dar niekas mūsų neinformavo. Kai informuos, gal nusiramins žmonės. Visi dabar strese, sukrėsti, susijaudinę, visa bendruomenė“, - sakė jis.

REKLAMA

Anot seniūno, policijos sulaikytą įtariamąjį jis pažįsta, šis prieš keletą mėnesių buvo nuteistas lygtinai už smurtą artimoje aplinkoje ir turėjo seniūnijoje dirbti viešuosius darbus. Dar anksčiau šis 57 metų gretimo kaimo gyventojas teistas už žmogžudystę.

„Buvo pastaruoju laiku kaip ir apsitvarkęs. Dabar gal gyvenimas jį taip prispaudė, kad buvo apsivogęs, sugyventinę sumušęs, toks kažkoks agresyvumas buvo iškilęs jam. Ir priėjo iki tų negerų įvykių“, - sakė seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo duomenimis, vyras niekur nedirbo, smarkiai girtavo. R.Karčiauskas sakė, kad aukomis pasirinktos vienos gyvenusios moterys.

„Jis žinojo, kad jos gyvena vienos. Matyt, dėl to ir nusitaikė į jas“, - svarstė seniūnas.

Kražių bendruomenė svarsto, kaip reikės atsisveikinti su nužudytosiomis.


Taip pas skaitykite

Krauju ir ašaromis nudažyta naktis Kražiuose: gyventojai šiurpsta, vaikai bijo išeiti į mokyklą

Saulius Skvernelis: Kražiuose aukų galėjo būti daugiau


Suims trims mėnesiams

Tuo tarpu tyrimą dėl keturių žmogžudysčių Kelmės rajone Kražiuose atliekanti Šiaulių apygardos prokuratūra artimiausiu metu prašys teismo suimti įtariamąjį Rimantą Bekintį trims mėnesiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Prokurorė kreipsis į teismą dėl suėmimo siūlant skirti griežčiausią kardomąją priemonę - trijų mėnesių suėmimą. Tik dar neaišku, kada spės tai padaryti - ar šiandien ar rytoj, nes dabar vyks apklausos. Prokurorė kreipsis į Kelmės rajono apylinkės teismą“, - BNS ketvirtadienį sakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Gabrielė Gendvilaitė.

Pasak jos, tyrimą atlieka Šiaulių apygardos prokuratūros pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jūratė Tamašauskienė.

Šiaulių apygardos prokuratūroje ketvirtadienio rytą rengiama spaudos konferencija.

Keturiomis žmogžudystėmis Kelmės rajone esančiuose Kražiuose įtariamas gretimo kaimo gyventojas.

REKLAMA

Motyvas – plėšimas

Kaip BNS ketvirtadienio rytą sakė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas, įtariamasis yra 1958 metais gimęs vyras, anksčiau teistas už nužudymą.

„Tai gretimame kaime gyvenantis asmuo. Kelmės apylinkėse jis gyvena apie 20 metų. Praeityje teistas yra už nužudymą, bet tai buvo labai seniai“, – sakė R.Rudminas.

Pasak komisariato viršininko, įtariamasis ne kartą buvo patekęs į policijos akiratį.

Neblaivus vyras sulaikytas trečiadienį, Kražiuose radus nužudytas keturias moteris. Policijos duomenimis, įtariamasis greičiausiai veikė vienas, o nusikaltimo motyvai buvo plėšimas.

REKLAMA

Artimiausiu metu bus sprendžiama dėl kardomosios priemonės įtariamajam skyrimo.

„Ikiteisminio tyrimo veiksmai, aišku, buvo atliekami ir nakties metu ir tęsėsi iki paryčių, dabartiniu metu yra atnaujinami ir yra dirbama tiek su įtariamuoju, tiek įvykio vietose. (...) Manome, kad keturi nužudytieji yra paskutiniai ir daugiau neturėtų būti. Įtariamasis yra sulaikytas, pavojus kitiems gyventojams, bent iš šio asmens, tikrai negresia. Manome, kad artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės paskyrimo“, – ketvirtadienį sakė R.Rudminas.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad šis nusikaltimas įvyko dėl alkoholizmo ir paragino gyventojus susitelkti kovojant su šia problema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų