REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar kada nors sėsdami į lėktuvą esate pajutę baimę, kad jis gali nukristi? O jau skrisdami, kuomet netikėtai kažkas kresteli, bumbteli lėktuve ir vėliau paaiškėja, kad tai tebuvo oro duobė? Mokslininkai tai vadina aviofobija arba skrydžių baime. Skaičiuojama, kad visame pasaulyje ja skundžiasi 1 iš 5 žmonių. Nors statistika rodo, kad skraidymas yra saugiausias keliavimo būdas, žmonės skrisdami jaučia baimę visai pagrįstai, ypač žinant, jog kažkada šių oro linijų lėktuvai jau ne kartą krito.

REKLAMA
REKLAMA

Per praėjusius 50 metų visame pasaulyje buvo atlikta šimtai milijonų civilinių skrydžių. Per tą laiką susikūrė daugybė oro linijų, kurios keleivius skraidino įvairiausio dydžio ir galingumo orlaiviais. Ir jie ne visuomet žemę pasiekdavo saugiai. Vienareikšmiškai pasakyti, kad kažkurios vienos oro linijos yra pavojingesnės, ar nepavojingos, būtų ne visai tikslu, kadangi nelaimės įvyksta ne tik dėl lėktuvo gedimo, bet ir dėl piloto kaltės, oro sąlygų ar net teroro akto. Tačiau statistika yra negailestinga – ji atskleidžia, kurių oro bendrovių lėktuvai krito dažniausiai ir nusinešė daugiausiai gyvybių.

REKLAMA

Šimtuke skaudžiausių lėktuvų katastrofų, kurias skelbia planecrashinfo.com, labai aiškiai „pirmauja“ penkios oro bendrovės, kurias pasirinkę keleiviai labiausiai rizikavo savo gyvybe.

5. „Malaysia Airlines“, Malaizija

Ši oro bendrovė statistikoje greičiausiai nebūtų atsidūrusi, jei ne dvi, vos keletą mėnesių viena nuo kitos skyrusios siaubingos katastrofos. 2014 metų kovo 8 dieną skrisdamas virš Pietų Indijos vandenyno lėktuvas netikėtai nukrypo nuo kurso ir sudužo. Tąkart neišsigelbėjo nei vienas iš 239 lėktuvu skridusių žmonių. Po keturių mėnesių, liepos 17-ąją, Malaizijos orlaivis su 295 asmenimis buvo numuštas virš Ukrainos, netoli Donecko, kur tuo metu iki šiol vyksta kovos tarp ukrainiečių ir prorusiškų separatistų.

REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų