REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Vilniaus policija tikrina vairuotojus nuotr. Broniaus Jablonsko

Žaibas gali trinktelėti ir dukart, ir iš karto net keturis kartus į tą pačią vietą, skaudžiai įsitikino 19-metis vaikinas. Jis buvo sustabdytas Vilniaus centre dar apie vidurnaktį, o paryčiais vėl įkliuvo prie vairo.

46

Žaibas gali trinktelėti ir dukart, ir iš karto net keturis kartus į tą pačią vietą, skaudžiai įsitikino 19-metis vaikinas. Jis buvo sustabdytas Vilniaus centre dar apie vidurnaktį, o paryčiais vėl įkliuvo prie vairo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Kudirkos gatvėje pirmą kartą įkliuvęs jaunuolis visai nesijaudino – bauda už vairavimą be pažymėjimo palyginti nedidelė, automobilio už tokį pažeidimą niekas nekonfiskuos. 19-metis šypsojosi, kol policija rašė protokolą.

REKLAMA

Čia pat sulaikyti du nesmarkiai apgirtę vaikinai – jie nebuvo tokie linksmi. „Lexus“ vairuotojui nustatytas 0,69 prom. girtumas, o „VW Golf“ – truputį didesnis, 0,76 prom. Girtiems vairuotojams teismas skirs žymiai didesnes baudas, vairuotojai neteks pažymėjimų.

Girti vairuotojai kaip ir teisės vairuoti neturintis „Nissan“ vairuotojas buvo priversti vidury nakties ieškoti bičiulių, galinčių vairuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjo kelios valandos ir prie Geležinio Vilko tilto tas pats vairuotojas su tuo pačiu automobiliu „Nissan Almera“ sučiuptas vėl prie vairo. „Aš neturėjau teisių išvis. Išsilaikysiu“, – visiems žadėjo „Nissan Almera“ vairuotojas.

Policija rašant antrą protokolą dėl šio pažeidimo, paaiškėjo, kad pažymėjimo neturintis vaikinas tikrai rimtai įklimpo: pasirodo, tas pats automobilis dukart viršijo greitį. Vairuotojas užfiksuotas greičio matuoklio nuotraukose, tai tas pats vaikinas.

„Tai jau dabar rašyk, kad važiavau ir važiuosiu be teisių“, – juokais vaikinui policininkas patarė rašyti į protokolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikinui surašyti dar du protokolai už greičio matuoklių užfiksuotus pažeidimus – per vieną naktį jis gavo net keturis protokolus už vairavimą be pažymėjimo. Kaip bausti 19-metį, spręs teismas. Girčiausias vairuotojas sulaikytas kitoje vietoje, Geležinio Vilko gatvėje. „Važiavau prisigėręs, sustabdė policija ir viskas, tuo ir baigėsi“, – pasakojo „Opel Astra“ vairuotojas. Jis neslėpė, kad važiavo linksmintis.

Stabdomas po vidurnakčio prie Vingio parko jis nesustojo, policija vairuotoją prisivijo V. Pietario gatvėje. Sustabdytajam nebeleista vairuoti, pareigūnai su vairuotoju grįžo atgal. Jam nustatytas 1,99 prom. girtumas.

REKLAMA

Vyriškis galbūt tiesiog nematė jo stabdančio policininko. Paaiškėjo, kad vairuotojas girtas įkliuvo ne pirmą kartą – iš jo jau atimtas pažymėjimas. Todėl šį kartą bus konfiskuotas darbovietei priklausantis automobilis.

„Praradau darbą, praradau mašiną, reiks nupirkti darbui naują mašiną, na žodžiu...“, – keikėsi vairuotojas

Opelis išvežtas į policijos saugomų automobilių aikštelę. Antrą nakties prie Vingio parko automobilių gerokai sumažėjo, todėl policija išvažiavo kitur.

Pylimo gatvėje policija sulaikė ir zombe virtusia merginą. „Ar daug kraujo išgėrusi? – Kraujo matuoklį neškit“, – juokavo pareigūnai. Zombės kauke pasipuošusi mergina buvo blaivi, pažymėjimą turėjo. Policija jai palinkėjo gero kelio.

REKLAMA

Pylimo gatvėje girtų vairuotojų nebuvo. O prie Geležinio Vilko tilto paryčiais sustabdytos dvi girtos vairuotojos. „Audi“ vairuotojai nustatytas beveik 0,93 prom. girtumas, moteris dėl pažeidimo nesigraužė – šypsojosi ir juokavo.

O štai „Mazdos 6“ vairuotoja įpūtė tik 0,45 promilės – labai nedaug daugiau, nei leidžiama norma. Ir prietaiso paklaida, nustačius tokį girtumą, jau negelbsti. Jei vairuotojas įpučia iki promilės, prietaiso paklaida yra kiek mažiau nei dvi šimtosios promilės. Sužinojusi, kad dėl draudžiamo lengvo girtumo bus rašomas protokolas, vairuotoja pravirksta – teismas greičiausiai metams atims pažymėjimą ir dar skirs baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų