REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per šių metų Heloviną dviem drąsuoliams bus suteikta abejotina garbė atsibusti tarp 6 mln. žmonių palaikų baugiame Paryžiaus katakombų labirinte.

Per šių metų Heloviną dviem drąsuoliams bus suteikta abejotina garbė atsibusti tarp 6 mln. žmonių palaikų baugiame Paryžiaus katakombų labirinte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

27 metų brazilas Pedro Arruda sakė nesantis tikras, ar jam pasisekė, ar ne, kai sužinojo laimėjęs konkursą, surengtą turistų apgyvendinimą organizuojančios bendrovės „Airbnb“, ir galės praleisti naktį 20 metrų gylyje po žeme.

REKLAMA

Paryžiaus lankytojai gali užsisakyti ekskursijas į tą tamsų labirintą, kurio bendras ilgis – apie 200 km, nors organizatoriai perspėja, kad tokia pramoga nerekomenduojama širdies arba kvėpavimo sutrikimų turintiems, silpnų nervų žmonėms ir mažiems vaikams“. Vis dėlto lankytojai paprastai katakombose nakčiai nepaliekami.

Atvykstančius į katakombas pasitinka žodžiai „Stok, čia yra mirties karalystė“, išraižyti virš siauro įėjimo, vedančio į tunelius, kuriuose sukrauta daugybė žmonių kaulų. Žmonių palaikų perkėlimas į katakombas prasidėjo XVIII amžiaus pabaigoje, kai Paryžiaus viešosios kapinės buvo uždarytos, baiminantis, kad jos gali tapti užkrato židiniais.

REKLAMA
REKLAMA

P.Arruda, kuris šiame nuotykyje ketina dalyvauti su savo 64 metų motina, milijonų mirusiųjų draugijos nesibaimina.

„Daug labiau bijočiau, jeigu jie būtų gyvi“, – sakė P.Arruda.

Konkurso laimėtojai galės miegoti dvigulėje lovoje, pastatytoje žvakių apšviestoje akmeninėje kriptoje, taip pat pasiklausyti smuikų melodijų ir pasakojimų, nuteikiančių Helovino dvasia. „Airbnb“ sudarė sutartį su Paryžiaus merija, kad už naudojimąsi katakombomis šią naktį bendrovė paaukos 300 tūkst. eurų.

P.Arruda sako esantis „istorijos entuziastas“ ir tikina, kad jį džiugina galimybė nakvoti katakombose, kur laikomi tokių garsių žmonių, kaip rašytojai Francois Rabelais (Fransua Rablė) ir Jeanas de la Fontaine'as (Žanas de la Fontenas) arba giljotinuotas Prancūzijos revoliucijos lyderis Georges'as Dantonas (Žoržas Dantonas), palaikai.

Vis dėlto nakvynė mirusiesiems pritaikytoje kriptoje turi mažiausiai vieną trūkumą – joje nėra tualeto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų