REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį, balandžio 14 d., Vilniuje prašvilpė tradicinė FiDi – Fiziko Diena, kasmet rengiama Fizikos fakulteto studentų. Ankstyvą, bet šiltą pavasario rytą Saulėtekyje prasidėjusi šventė po pietų kartu su FiDi simboliu Dinu Zauru persikėlė į sostinės Senamiestį prie centrinių VU rūmų, o sutemus - į „Pramogų banką“.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat FiDi savaitę vyko įvairūs įžanginiai renginiai, tokie kaip FiDi`kinas - kino teatre „Skalvija“ buvo demonstruojami fizikų režisuoti filmai, vyko nemokami seansai Vilniaus planetariume, studentai skaitė savo kvazi-mokslinius pranešimus Juzike, o dėstytojai presskonferencijoje atsakinėjo į suktus klausimus.

Linksmybės Fizlende

REKLAMA

Jau nuo ryto į Fizlendą, kuriuo kasmet tampa Fizikos fakultetas, pradėjo rinktis smalsuoliai. Oras buvo saulėtas, tad susirinkusiųjų buvo nemažai. Šventės dalyviai turėjo galimybę dalyvauti įvairiuose atrakcionuose: įgreitinti elektroną, dalyvauti mobiliųjų telefonų lenktynėse, aplankyti paslaptingą būrimo saloną ir ten galbūt išvysti savo išrinktąjį ar išrinktąją.  Itin populiarus buvo kiaušiasviedis – galimybė apmėtyti savanorį fiziką kiaušiniais suviliojo daugybę smalsuolių – jau po poros valandų buvo parduota beveik pusė tūkstančio kiaušinių. Savo palapinę turėjo ir filologės – pasiilgusiems mokslų jos siūlė aplankyti filologių mokyklą fizikams.

REKLAMA
REKLAMA

Pačiame fakulteto pastate karaliavo krišnaitai, su kuriais fizikai bendradarbiauja jau ne vienus metus. Jie vaišino fizikus ir Fizlendo svečius ne tik sausainiais, bet ir šiltais patiekalais. Norintys galėjo pasipuošti veidą įmantriais krišnaitų piešiamais ornamentais.

Trumpą spektaklį apie kasdienius ir nekasdienius fizikų darbus pristatė fuksų teatras. Pasirodė ir Fizikos fakulteto Studentų mokslinės draugijos nariai: laisvai liejosi suskystintas azotas, toli aidėjo sprogimai.

Tačiau kokios linksmybės be muzikos? Fizlendo scenoje grojo Skyders, Biplan, NetvarkOI! , π–Ska ir Blackout. Taip pat dainą traukė ir tradicinis Fizikos fakulteto dėstytojų choras. Nuotaikinga muzika ir šiltu bendravimu žiūrovus ypač pavergė Biplan vaikinai - grupės lyderis Maksas nulipęs nuo scenos šėlo kartu su publika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žygis pas drauges filologes

Gerokai po pietų, skanduodami „Stokite žmonės į fiziką!“, „Visi į FiDi“, „Darbo tašeliams“ ir kitus fizikiškus šūkius, visi šventės dalyviai sulipo į autobusus bei sunkvežimius ir pajudėjo miesto centro link - į VU Filologijos fakultetą. Tiesa, truputį sunegalavęs Dinas Zauras šįsyk prie FiDi eisenos prisijungė tik Gedimino prospekte.  

Patriukšmavus prospekte, eisena pasiekė senamiestį, kur žaviosios filologės bandė suvilioti fizikus savo šokiu, o tarp Fizikos ir Filologijos fakultetų dekanų J.Banio ir A.Smetonos  užvirė šmaikšti žodinė dvikova. Galiausiai J.Banys atsiprašė filologių už padarytą skriaudą – Dino suvalgytą filologę, - tačiau čia pat pridūrė, kad fizikai nuodėmes darė, daro ir darys.

REKLAMA

Karštis naktiniame klube

Visiems atsikvėpus po eisenos, 22 valandą prasidėjo FiDi vakarinė dalis. „Pramogų banke“ šventės dalyvius linksmino SEL, Che Geravara ir Nesakyk mamai. Prie įėjimo į klubą taip pat iš dieninės dalies buvo atvežtas ir „Tesla Coil“ aparatas, kurį išbandyti ir žaibus palaidyt galėjo visi norintys – susidomėjimo šiam objektui tikrai netrūko. Iki ryto šėlo fizikai, filologės ir kiti klubo lankytojai, kurių susirinko gana nemažai. Renginį pagyvino įspūdingi ir labai galingi lazeriai.

Fiziko diena, pirmą kartą surengta 1969 metais, VU Fizikos fakulteto studentų šiemet buvo organizuojama jau 39-ą kartą. Kasmet ši šventė sulaukia didelio vilniečių ir miesto svečių dėmesio.

„FiDi 39 – Pašėlęs mokslas“ baigėsi. Kitąmet Vilnių drebins jau jubiliejinė - FiDi 40!

www.fidi.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų