REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Henrikas Vikšraitis (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Žinau tik, kad varžovas juodaodis ir jam ringe pridarysiu nemalonumų. Galiu garantuoti. Laukite galingos ir įtemptos kovos“, - apie lapkričio 14 dieną akistatą su britu Kurtisu Allenu tradiciniame turnyre „Bushido Hero‘s“ kalbėjo klubo „Sparta Gym“ atstovas Henrikas Vikšraitis, rytoj švenčiantis savo 23-ą gimtadienį.

40

„Žinau tik, kad varžovas juodaodis ir jam ringe pridarysiu nemalonumų. Galiu garantuoti. Laukite galingos ir įtemptos kovos“, - apie lapkričio 14 dieną akistatą su britu Kurtisu Allenu tradiciniame turnyre „Bushido Hero‘s“ kalbėjo klubo „Sparta Gym“ atstovas Henrikas Vikšraitis, rytoj švenčiantis savo 23-ą gimtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visuomet pasipuošęs, stilingiausiu Lietuvos kovotoju vadinamas H. Vikšraitis ketvirtadienį spaudos konferencijoje tikino, kad ruošėsi su tokiais pajėgiais sportininkais kaip Sergejus Maslobojevas ir Julius Mocka, tad jaučiasi tvirtai artėjant kovai.

REKLAMA

„Treniruotės reikalauja daug jėgų. Jos vyksta dukart per dieną. Pasiruošimas sunkus, ištvermės treniruotės, reikia svorį numesti, derinti mitybą. Kaip visada – tokia kovotojų duona“, - per ūsą šypsojosi klubo „Sparta Gym“ kovotojas.

Lietuvos Bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis tvirtino, kad fanų apklausose, ką norėtumėte matyti ringe, visuomet lyderiavo Remigijus Morkevičius, tačiau neseniai prie šio prisidėjo H. Vikšraitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Henrikas su savo stiliumi pritraukė nemažai moteriškos auditorijos. Jį tarp populiariausių įvardija daugiau moteriška sirgalių dalis, - komentavo D. Simanaitis. - Bet kokiame sporte gali būti stiprus kovotojas, bet jei neturi charizmos, niekada netapsi žvaigždė. Turi būti junginys. Henrikas lipa laiptais į viršų.“

H. Vikšraitis jau lapkričio 14 dieną ketina nustebinti savo gerbėjus „kiek kitokiu išėjimu į ringą“. „Gerbėjai gal pamatys naujesnį mano išėjimą. Kitaip nei visada. Intriga, bus žmonėms susidomėjimas“, - tikino kovotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ko galima tikėtis? Ar atskleisite bent mažą detalę?

– Bus tikrai spartietiška. Mūsų klubas - „Sparta Gym“. Būsiu spartietis tą vakarą.

– Ką duoda tas teatralizuotas išėjimas į ringą?

– Pačiam motyvacija. Tai atsiliepia ir ringe. Jei užsivedi, palaiko arena, psichologiškai tai labai svarbu.

– Jei kovojate ne pirmas, tenka laukti. Kas vyksta užkulisiuose?

– Sėdime ir laukiame. Tas labiausiai erzina. Lauki kovos, girdi riksmus, tribūnos gausmus, visi rėkia po įdomesnio smūgio. Psichologiškai turi būti pasiruošęs. Turi turėti daug kovų ir patirties, kad tai tavęs nepaveiktų, tačiau 100 proc. tai vargina.

REKLAMA

– Pačiam kliūčių sėkmingai įveikti tą laukimą tikriausiai jau nebeliko?

– Turėjau apie 90 kovų. Jaudulys vis tiek yra prieš kovą. Kiekvienas sportininkas galėtų tai patvirtinti. Tai neatsiejamas nuo varžybų dalykas.

– Pačiam kovoti prieš savus žiūrovus lengviau ar sunkiau?

– Žinoma, kad tai padeda. Savos sienos, palaiko, ploja, rėkia, kai sumuši stipresnį smūgį. Užveda, priverčia laimėti bet kokia kaina. Net jei varžovas stipresnis. Gal to ir nebus šį kartą. Salėje ruošėmės labai stipriai, tad ringe bus lengva.

REKLAMA

– Kokie kovos elementai pačiam labiausiai patinka?

– Apatiniai smūgiai rankomis. Mėgstu rankomis dirbti. Tai mano arkliukas. Mėgstu mušti varžovą. Tokių smūgių mažai kas tikisi. Išmuša ir iš vėžių, ir iš kojų. Kartais net prisėda ant subinės, kalbant salės žargonu. Mėgstu koja varžovo galvą kliudyti, kaip matėte Alytaus turnyre.

– Esate populiarus ir Lietuvos bušido federacijos prezidentas Remigijus Morkevičius teigė, kad net lenki Remigijų Morkevičių.

– Esu laimėjęs daug kovų. Pralaimėjimų turiu labai nedaug. Stengiuosi, ruošiuosi, nes už Lietuvos sienų sunkiau kovoti nei čia. Reikia ruoštis dar atsakingiau. Reitingas šioks toks yra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Esate jau anksčiau pakrikštytas stilingiausiu Lietuvos kovotoju. Kiek pačiam svarbus įvaizdis?

– Turiu savo stiliaus arkliuką – barzdelę, susikūriau naują logotipą, kuris yra barzdotas spartietis.

– Kiekvienas kovotojas kažko siekia. Kokia jūsų svajonė?

– Pasirašyta sutartis su „Pride“ federacijos prezidentu, tad svajonė būtų pasirodyti „Pride“ turnyre ir skinti pergales, džiuginti fanus ir jus. – Kiek dar kovotojo kelio galite sau prognozuoti?

– Kiek leis sveikata. Myliu ir džiaugiuosi šiuo sportu. Jaučiu malonumą mušdamas žmones ringe. Ten išsilieju, nereikia gatvių.

REKLAMA

Pagrindiniai tradicinio „Bushido Hero‘s 2015“ turnyro akcentai:

- Išskirtinis tuo, kad bus net du „KOK Grand Prix“ finalai. Vienas atkeltas iš pavasario – ringe susigrums Sergejus Maslobojevas ir rumunas Robertas Dorinas. Dėl vietos kitame kausis ir lietuvis Julius Mocka.

- „Gerai, kad neišėjau finale pavasarį, būčiau padaręs klaidą. Dabar esu tokios sportinės formos, kokios nesu buvęs niekada gyvenime. Be pauzių tokį ilgą tarpą dar nesu sportavęs. Pasiruošimas itin stiprus. Užduotis nemaža ir rezultatas – pergalė – bus labai svarbus nei tik man, klubui, bet ir Lietuvai“, - teigė S. Maslobojevas.

REKLAMA

Sergejaus Maslobojevo interviu:

Tomo Pakutinsko interviu:

- Iš dviejų dalių susidėsiantis turnyras bus transliuojamas į 122 šalis

- Bilietų pardavimai į renginį – dvigubai geresni nei pernai.

- Ringe numatytas laikas ir vienai profesionalaus bokso dvikovai, kur vienas iš dalyvių turėtų būti Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas. Tačiau kol kas neaišku, ar kova apskritai įvyks, nes negautas AIBA tarptautinės bokso federavicijos leidimas.

„Bushido Hero‘s“ kovos:

71 kg KOK: Herkus Lukošiūnas vs Dawidas Mirkowskis (Lenkija)

71kg KOK: Martynas Jasiūnas vs Jordy Laretas (Olandija)

71 kg KOK: Henrikas Vikšraitis vc Kurtis Allenas (Didžioji Britanija)

96 kg MMA Bushido: Teodoras Aukštuolis vs Alexander Grebenkin (Rusija)

+ 93 kg MMA Bushido: Tomas Pakutinskas vs Wojciech Bulinski (Lenkija)

83 kg KOK: Valdemaras Kulda vs Raimond Aukstikalnis (Latvija)

+ 93 kg KOK GP: Thomas Hronas (Čekija) vs Michalas Turinsky (Lenkija)

+ 93 kg KOK GP: Stepanas Cirligas (Moldova) vs Julius Mocka (Lietua)

KOK GP finalas

74 kg KOK: Tadas Jonkus vs Marcusas Powelas (Didžioji Britanija)

81 kg KOK: Karolis Liukaiti vs Pavelas Turukas (Baltarusija)

93kg KOK: Sergejus Maslobojevas vs Robertas Dorinas (Rumunija)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų