REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Daugiausia valdančiųjų balsais trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisijoje užblokuotas tyrimas dėl galimos korupcijos Druskininkų vandens parke.

 Daugiausia valdančiųjų balsais trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisijoje užblokuotas tyrimas dėl galimos korupcijos Druskininkų vandens parke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už šio klausimo svarstymą buvo keturi komisijos nariai, prieš - penki, trys susilaikė.

Prieš socialdemokratų mero Ričardo Malinausko valdomo Druskininkų klausimo įtraukimą į darbotvarkę buvo arba susilaikė dėl to komisijai priklausantys socialdemokratų, „darbiečių“, „tvarkiečių“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, Mišrios Seimo narių grupės atstovai.

REKLAMA

Socialdemokratai pareiškė, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Druskininkų, todėl klausimo svarstymas komisijoje esą galėtų būti priimtas kaip poveikis pareigūnams.

Valdančiųjų neįtikino komisijos pirmininko liberalo Vitalijaus Gailiaus paaiškinimas, jog į posėdį sąmoningai nekviesti pareigūnai, kad nesusidarytų įspūdis, jog jiems galėtų būti daromas poveikis.

Seimo Antikorupcijos komisija, vykdydama parlamentinę kontrolę, planavo nagrinėti galimas korupcijos apraiškas valdant Druskininkų savivaldybei priklausantį turtą.

REKLAMA
REKLAMA

Į posėdį buvo pakviesti Vyriausybės atstovas Alytaus apskrityje, Valstybės kontrolės ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos atstovai bei Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras.

Spalio viduryje Druskininkų savivaldybei priklausančio Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ direktorius Edmundas Antanaitis buvo sulaikytas įtariant piktnaudžiavimu.

STT Kauno valdybos pareigūnai pranešė, kad gavę duomenų apie galbūt neteisėtai naudojamas savivaldybės bendrovės lėšas ir turtą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šios bendrovės direktoriaus piktnaudžiavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos - leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

Paaiškėjo, kad Druskininkų sveikatingumo centre nemokamai yra lankęsis ir dabartinis Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sekretoriato vadovas Žimantas Pacevičius, kai ėjo Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovo pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų