REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parduotuvėse – tikra apgultis prie kapų žvakių. Likus mažiau nei savaitei iki Vėlinių, žmonės žvakes perka jau ne vienetais, o ištisomis pakuotėmis.

Parduotuvėse – tikra apgultis prie kapų žvakių. Likus mažiau nei savaitei iki Vėlinių, žmonės žvakes perka jau ne vienetais, o ištisomis pakuotėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Matydami tokias žmonių nuotaikas, pardavėjai trina rankomis ir  skelbdami vis didesnes nuolaidas džiaugiasi augančia apyvarta.

REKLAMA

„Palyginus šį periodą su praėjusiais metais, pardavimai yra išaugę iki 10 proc. perka tikrai daugiau, tačiau perka daugiau pigesnes ir vidutinės kainos prekes“, - tikina prekybos tinklo „Maxima“ atstovė Renata Saulytė.

Dauguma žvakių pirkėjų net neįsivaizduoja, kaip galima eiti į kapines su viena žvakele, tačiau visuomenininkai ragina būtent taip ir daryti. Lapkričio 2-osios draugijoje susivieniję žmonės kviečia prieš perkant žvakes pagalvoti ir apie aplinkosaugą, mat beveik visos nupirktos žvakidės ir žvakių likučiai: stiklas, plastikas ir parafinas greitai atsiduria sąvartynuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Bemaž visos žvakės pateks į sąvartynus, ten gulės 900-1000 metų. Akcija nori žmonėms priminti, ar jie tikrai galvoja, kad tai gerai. Tikime, kad turime aukštą ekologinę savimonę“, - konstatuoja Lapkričio 2 -osios draugijos atstovas Valdas Kaminskas.

Kaip pasigaminti žvakidę

Nors ir yra daugkartinio naudojimo žvakidžių, dauguma žmonių ir jas išmeta, mat lauke stovėdamos jos praranda gerą išvaizdą.

Jei jums rūpi aplinkosauga ir atsibodo kičas, menininkai turi ką pasiūlyti. Ir nebūtina tam leisti pinigus. Štai iš paprastų ekologiškų popieriaus medžiagų, esančių dažnuose namuose, galima pasigaminti štai tokią paprastą ir kartu originalią žvakidę. Beje, panašią į tas, kokias lietuviai darydavosi anksčiau ir nešdavosi į kapines per Vėlines.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šviesdavo baltai, nes naudodavo popierių.  Mano krašte naudodavo popierių ir karpydavo. Skylutės netrukdydavo, vėjas neužpūsdavo. Iš to kilo mintis padaryti tokį papuošimą ir apsaugą nuo vėjo žvakutei“, - pasakoja dailininkė Žimantė Žindulienė.

Neturite idėjų, kaip pasigaminti žvakidė? Tam tereikia stiklinės vazos arba stiklainio. Tokį indą galima nuspalvinti akrilo dažais arba papuošti lipniomis aplikacijomis. Kad žibintas būtų dar įspūdingesnis ir ryškiau atsiskleistų piešiniai, jį galima apjuosti kalkiniu ar paprastu popieriumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų