REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentei Daliai Grybauskaitei skirtas Maltos ordino apdovanojimas „Pro merito Melitensi“ su aukso grandine.

Prezidentei Daliai Grybauskaitei skirtas Maltos ordino apdovanojimas „Pro merito Melitensi“ su aukso grandine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai aukščiausias suverenaus Maltos ordino apdovanojimas, skiriamas už ypatingus nuopelnus skatinant labdaringą veiklą, savanorystę, humanitarines vertybes ir paramą kenčiantiesiems, pirmadienį pranešė Prezidentūra.

REKLAMA

Apdovanojimą šalies vadovei trečiadienį Romoje įteiks Maltos ordino Didysis Magistras kunigaikštis Mathew Festingas (Metjus Festingas)

Su Maltos ordino vadovu prezidentė taip pat aptars šios organizacijos veiklą Lietuvoje, labdaros ir paramos programas socialiai remtiniems ir vienišiems garbingo amžiaus žmonėms. Europai išgyvenant migracijos krizę, susitikime bus kalbama, kaip Maltos ordinas galėtų prisidėti priimant Lietuvoje pabėgėlius ir suteikti pagalbą nuo karo nukentėjusiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

D.Grybauskaitės teigimu, Maltos ordino veikla Lietuvoje – išskirtinis pavyzdys, kaip paprastomis priemonėmis, bet labai veiksmingai galima padėti likimo nuskriaustiesiems, tiems, kam pagalba yra reikalingiausia.

Prezidentė aktyviai palaiko Maltos ordino Lietuvoje vykdomą labdaringą veiklą. Šio ordino įsteigta Pagalbos tarnyba yra sujungusi apie tūkstantį savanorių ir aktyviai teikia socialinę paramą 28 Lietuvos vietovėse. Dešimtyje Lietuvos miestų veikia maltiečių įsteigti Socialiniai vaikų dienos centrai, vykdomi „Maistas ant ratų“ ir „Socialinės priežiūros namų“ projektai, kurie teikia pagalbą vienišiems ir skurde gyvenantiems senoliams. Šiemet jau dešimtą kartą Lietuvoje vyks akcija „Maltiečių sriuba“.

Maltos ordinas prisideda prie kasmet vykstančios kalėdinės nevyriausybinių organizacijų mugės prezidentūroje, kurios metu renkamos lėšos socialiai pažeidžiamiausiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų