REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pučiamųjų instrumentų virtuozas Saulius Petreikis: Jeigu atostogoms Japonijoje pritrūko laiko - ateikite į mūsų koncertą

Pučiamųjų instrumentų virtuozas Saulius Petreikis: Jeigu atostogoms Japonijoje pritrūko laiko - ateikite į mūsų koncertą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę startavus „Made in Japan” jungtiniams lietuvių ir japonų koncertams, scenoje pasirodys ir charizmatiškas pučiamųjų instrumentų virtuozas Saulius Petreikis. Žmogumi orkestru vadinamas improvizacijų meistras Saulius Petreikis jau nebesuskaičiuoja, kiek ir kokių įvairiausių šalių fleitų bei dūdelių turi savo kolekcijoje, o šįkart jungtiniame koncerte jis pasirodys su Japonijos muzikante Naoko Kikuchi, kuri gros koto instrumentu.

REKLAMA

„Ant scenos kartu su Naoko kursime ypatingą Azija dvelkiančią atmosferą. Juokaudamas šį koncertą kaip poros valandų trukmės kelionę į Japoniją rekomenduoju tiems, kurie atostogoms Tekančios Saulės šalyje pritrūko laiko. Nors japoniškai susikalbėti man būtų sunku, džiaugiuosi, kad mudu su Naoko kalbėsimės universalia muzikos kalba ir turėsime daug vietos nevaržomai improvizacijai”, - pasakoja pučiamųjų instrumentų virtuozas Saulius Petreikis.

REKLAMA
REKLAMA

„Made in Japan” dizaino savaitėje pasirodysiančio S. Petreikio pučiamųjų instrumentų kolekcija surinkta iš viso pasaulio. Pučiamųjų instrumentų virtuozui yra tekę groti su indiška bansūri, graikiška flojera, airišku bei škotišku vislu, Šiaurės ir Pietų Amerikos fleitomis, persiškais, armėniškais, australiškais ir kitų egzotinių šalių instrumentais. Šį sekmadienį (spalio 25 d.) vyksiančiame koncerte Vilniaus Rotušėje S. Petreikis taip pat žada pagroti pačių įvairiausių šalių muzikos instrumentais bei klausytojams perteikti kelionę per skirtingų tautų muzikos garsus nuo Lietuvos iki pat Japonijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Scenoje kartu su S. Petreikiu pasirodysianti santūri Tekančios saulės šalies muzikantė Naoko Kikuchi gros tradiciniu koto instrumentu, savo išvaizda labai primenančiu lietuviškas kankles. Patyrusi koto meistrė Naoko kartu su „Sawai Kazue” ansambliu yra apkeliavusi ir koncertavusi daugelyje Europos šalių, Pietų Amerikoje bei kelis kartus rengusi koncertinius turus Balkanų regione.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų