REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Ernestas Serkevičius Šakių „Vyčio“ komandos pajėgas papildė vos prieš savaitę, jis jau spėjo įsilieti į ekipos gretas. „Buvau sutiktas labai šiltai, todėl įspūdžiai – labai geri“, – sakė 20 metų 183 cm ūgio gynėjas.

Nors Ernestas Serkevičius Šakių „Vyčio“ komandos pajėgas papildė vos prieš savaitę, jis jau spėjo įsilieti į ekipos gretas. „Buvau sutiktas labai šiltai, todėl įspūdžiai – labai geri“, – sakė 20 metų 183 cm ūgio gynėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmosiose dvejose rungtynėse, vilkint „Vyčio“ aprangą, E.Serkevičius rinko po 5,5 taško, tačiau apie savo asmeninius pasirodymus krepšininkas galvoja mažai – jam svarbiausia, jog klubui pavyktų pasiekti pergales.

REKLAMA

Šią savaitę „Vyčiui“ teks stoti į kovą su „Telšiais“ ir Vilniaus „Perlu-MRU“. Pasak E.Serkevičiaus, abu varžovai – rimti, todėl teks sunkiai paplušėti, norint laimėti. E.Serkevičius pasidalino mintimis apie savo tikslus, praėjusį sezoną Alytaus „Dzūkijoje“ įgautą patirtį, darbą su Andrejumi Urlepu ir „Vyčio“ trenerių štabu.

Ernestai, kaip sekasi prisitaikyti prie naujos komandos?

Viskas yra gerai, neturiu kuo skųstis, nes buvau sutiktas labai šiltai. Iš pirmųjų sužaistų rungtynių įspūdžiai – labai geri, nes iškovojome dvi pergales, o tai ir buvo svarbiausia. Kol kas vis klostosi puikiai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmos trejos rungtynės „Vyčiui“ buvo nesėkmingos, tačiau dabar klubas laimėjo tris susitikimus paeiliui. Kaip manote, kas lėmė šį lūžį?

Nors pirmosios trejos rungtynės ir buvo pralaimėtos, dvejose iš jų tikrai buvo galima pasiekti pergales, nes „Vytis“ suklupo tik paskutinėmis sekundėmis. Ko gero žaidėjai padarė išvadas, susikaupė ir tų pačių klaidų nebekartojo.

Kokie yra jūsų paties tikslai šiam sezonui?

Praėjęs sezonas man buvo nelabai sėkmingas, turėjau nemažai traumų, todėl dabar norisi gauti kuo daugiau žaidybinės patirties ir prisidėti prie komandos pergalių kuo labiau. Svarbiausia, būti kuo naudingesniam ekipai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokios patirties jums davė praėjęs sezonas „Dzūkijoje“?

Vien treneris Andrejus Urlepas yra daug ko vertas. Juk jis – visoje Europoje žinomas kaip rimtas strategas. Urlepas pasidalindavo labai naudingais patarimais, tad negaliu nurašyti tų metų. Džiaugiuosi viskuo, nes kiekviena patirtis yra neįkainojama. Urlepas būdavo griežtas, tačiau ne be reikalo, o teisingai griežtas. Tikrai nebūdavo taip, kad imtų reikšti priekaištus be priežasties. Dažniau jis tiesiog patardavo, kaip elgtis yra geriau.

O kaip sekasi sutarti su „Vyčio“ treneriais, Nerijumi Zabarausku ir Dariumi Maskoliūnu?

Nerijus Zabarauskas man labai patinka. Svarbiausia tai, kad su juo galiu bendrauti praktiškai kaip su draugu. Ko gero tai yra patys geriausi santykiai, kurie gali būti tarp žaidėjo ir trenerio, kai niekada nėra baimės kažko klausti, prašyti patarimų, kalbėtis. Ne vien aš taip puikiai sutariu su Zabarausku – visa komanda palaiko labai draugiškus santykius su juo.

REKLAMA

Maskoliūnas taip pat apsilanko pas mus, tai kai užsuka, būna šiek tiek streso visiems (Juokiasi). Bet šis stresas naudingas, viskas yra gerai, su juo dirbti sekasi taip pat neblogai.

Artimiausios rungtynės laukia su „Telšiais“ ir Vilniaus „Perlu-MRU“. Ką galite pasakyti apie būsimus varžovus?

„Telšiai“ atėjo iš Regionų krepšinio lygos, visi juos ko gero nuvertino, bet pažiūrėkime – jie laimėjo jau 4 susitikimus ir yra turnyrinės lentelės viršuje. Pasirodo, visai neblogai žaidžia. Teks paprakaituoti, nes pergalės lengvai niekas neatiduos. Tuo tarpu „Perlas-MRU“ turi rimtą trenerį Arvydą Gronskį, jauną komandą, bus sunku. Žiūrėsime, kaip seksis, bet tikimės pratęsti pergalių kelią ir laimėti artėjančias dvejas rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų