REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Avariją Plungės rajone, per kurią žuvo ugniagesys su šeima, įtariama, sukėlęs visureigio „Hyundai“ vairuotojas buvo neblaivus, trečiadienį pranešė policija.

Avariją Plungės rajone, per kurią žuvo ugniagesys su šeima, įtariama, sukėlęs visureigio „Hyundai“ vairuotojas buvo neblaivus, trečiadienį pranešė policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuras teigė iš Valstybinės teismo medicinos tarnybos Toksikologijos skyriaus gavęs spalio 4 dieną Plungės rajone eismo įvykyje dalyvavusių vairuotojų kraujo tyrimų išvadas.

REKLAMA

Nustatyta, kad automobilį BMW vairavusio ugniagesio kraujyje etilo alkoholio kiekis – 0,00 promilės, o automobilio „Hyunday Galloper“ vairuotojo kraujyje nustatyta 1,68 promilės etilo alkoholio kiekis. Tai - vidutinis girtumo laipsnis. Vyras prieš šešerius metus buvo baustas už tai, kad neblaivus sukėlė avariją.

Radviliškio ugniagesys vyko su šeima ir vairavo automobilį BMW, „Hyundai Galloper“ vairavo 44 metų vyras. Eismo nelaimė kelyje Šiauliai – Palanga.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirminė situacija, kurią turime, kad būtent „Hyundai Galloper“ vairuotojas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Pastebėjęs, kad priešpriešais atvažiuoja BMW automobilis, staiga grįžo į savo juostą ir taip susidūrė su BMW vairuotoju, kuris, taip pat vengdamas susidūrimo, taip pat išvažiavo į priešingą juostą. Tokia versija, kuri leidžia mums eiti link teisingo atsakymo“, - per spaudos konferenciją yra sakęs sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suveikė savisaugos instinktas

Pareigūnai sako dar nedarantys kategoriškos išvados dėl avarijos, bus atliekama techninė automobilio ekspertizė, tyrimas tęsiamas.

Tyrėja Aina Skromanienė sakė, kad pagal pagal gautą pirminę informaciją iš liudytojų, važiavusių paskui abi mašinas, įtariama, kad visureigio vairuotojas galbūt galėjo užmigti prie vairo ir išvažiuoti į priešingą eismo juostą. BMW vairuotojas pastebėjęs, kad priešpriešais atvažiuoja kitas automobilis, siekė išvengti automobilių kaktomušos.

„Norėdamas išvengti susidūrimo tiesiogine kaktomuša, jis turėjo išvažiuoti tuo metu laisva priešinga eismo juosta. Į dešinę pasukti galbūt neturėjo galimybės, nes ten yra labai status griovys. Manau, tiesiog žmogaus savisaugos instinktas ir šeimos apsaugojimo instinktas suveikė taip, kad reikia išvažiuoti ir jį aplenkti iš kairės - tai yra laisva eismo juosta. Tuo metu BMW vairuotojas staiga pasuko į savo eismo juostą, dėl to įvyko susidūrimas. Manau, kad jeigu nebūtų staigaus pasukimo, jie būtų prasilenkę, aš taip manau, nes yra staigus pasukimas, grįžimas į savo juostą staigus“, - yra sakiusi tyrėja A.Skromanienė.

REKLAMA

Liudytojų teigimu, abi mašinos važiavo leistinu tame ruože 90 kilometrų per valandą greičiu.

Kartu važiavusi kita ugniagesio 11 metų dukra sunkios būklės buvo paguldyta į Klaipėdos ligoninę. Ji pabudo iš komos.

Taip pat per eismo įvykį sužaloti automobilio „Hyundai Galloper“ vairuotojas, 15 metų keleivė ir 41 metų moteris. Jie dėl patirtų sužalojimų buvo paguldyti į Klaipėdos ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų