REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interviu „Sky Sports“ Flavio Briatore kalbėjo apie gamyklinę „Renault“ komandą, kuriai jis kažkada vadovavo, apie situaciją su Fernando Alonso ir Lewiso Hamiltono pergales...

Interviu „Sky Sports“ Flavio Briatore kalbėjo apie gamyklinę „Renault“ komandą, kuriai jis kažkada vadovavo, apie situaciją su Fernando Alonso ir Lewiso Hamiltono pergales...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Daug kalbama, kad „Renault“ žada sugrįžti į „Formulę-1“ kaip gamyklinė komanda. Ką manote apie jos perspektyvas?

REKLAMA

- Pasaulis keičiasi. Perėjimas prie hibridinių jėgos agregatų smarkiai destabilizavo „Formulę-1“. Jeigu prancūzai iš tiesų sugrįš su gamykline komanda, tikiuosi, kad „Renault“ turės pakankamai pinigų jėgainės modernizacijai.

Labai daug atidavę technologijoms, mes smarkiai rizikuojame prarasti pilotų identitetą, o žiūrovai nori matyti kaip tik pilotų kovą. Paimkite motociklų lenktynes – ten tikras sportas. O mes „Formulėje-1“ girdime tokius radijo pranešimus: „Būk atsargus: tu per daug naudoji degalų“ arba „Būk atsargus, nes...“.

REKLAMA
REKLAMA

Reikia lenktynininkui įpilti tiek degalų, kiek jam jų reikia. Mes „Formulę-1“ vadiname pilotų čempionatu, o ne inžinierių. Pažiūrėsime, kaip įvykiai vystysis toliau, bet trumpalaikėje perspektyvoje „Renault“ bus labai sunku kovoti dėl pergalių.

- Ar jūs norite, kad sugrįžtų gamyklinė komanda?

- Taip. Tai bus naudinga visai „Formulei-1“. „Renault“ yra labai stiprus prekinis ženklas. Aš su jais esu laimėjęs titulus. Bet manau, kad čempionate turi pasikeisti taisyklės, kad naujokams būtų paprasčiau jame dalyvauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- O kaip tam atsilieps „Renault“ ir „Red Bull“ konfliktas?

- „Formulėje-1“ pas visus labai trumpa atmintis. „Red Bull“ su „Renault“ yra laimėję ne vieną titulą, bet dabar jie nėra tokie pajėgūs, neva dėl variklių – dėl to spaudoje „Renault“ kompanijai užtrauktas negatyvumo šydas. Kai komanda turi prastus rezultatus, labai negerai būti tokios komandos variklių tiekėju. Bet „Renault“ turi gauti šansą reabilituotis, bet nėra tikslo sugrįžti į „Formulę-1“ atgal su tokiais varikliais, kokie yra šiais metais.

REKLAMA

- Kokie yra variantai Fernando Alonso karjerai kitais metais?

- Variantai? Yra tik vienas variantas – „McLaren“. Žinote, aš jaučiu lygiai tą patį, ką ir daugelis – aš tikėjausi iš jų daugiau, bet Ronas Dennisas iš „Honda“ taip pat tikėjosi daugiau. Žinau, kad „McLaren“ deda dideles pastangas norėdama išspręsti užgriuvusias problemas. Jų taip pat netenkina rezultatai – nenormalu, kad „McLaren“ turi lenktyniauti su „Manor“.

- Fernando yra puikus komandinis žaidėjas, bet Japonijoje jis „Honda“ jėgaines sulygino su GP2, bet tai pakenkė partnerių tarpusavio santykiams...

REKLAMA

- Tai tikrai nepadėjo, bet reikia suprasti, kad tai pasakė puikus pilotas, pasaulio čempionas. Aš jį laikau vienu iš pačių geriausių F-1 pilotų ir noriu, kad trasoje jis kovotų su Lewisu Hamiltonu. Kartu tikiu, kad labai greitai „McLaren“ ir „Honda“ taps labiau konkurencingi. Toks yra tikslas ir labai apgailėtina lenktyniauti tokiame prastame lygyje.

- Sklinda kalbos, kad Fernando gali visai išeiti iš „Formulės-1“...

- Ne, šito neatsitiks. Mes kalbėjome apie „McLaren“, o Fernando labai myli šią komandą. Jis ten yra laimingas. Nieko netenkina jų jėgainės efektyvumas, bet būtina išsaugoti koncentraciją ir įtemptai dirbti. Ronas sugeba sutelkti komandą – tai jis yra daręs daugelį kartų ir šio situacija nebus išimtimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Jūs padėjote iškovoti pasaulio čempionų titulus Michaeliui Schumacheriui ir Fernando Alonso, o kokia jūsų nuomonė apie Lewisą Hamiltoną“ Ar jį pastatytumėte šalia jų?

- Dabar Lewisas yra labai stiprus. Jis visada buvo labai greitas pilotas, bet darė per daug klaidų, o dabar lenktyniauja labai stabiliai.

- O ką jūs manote apie Lewiso gyvenimą už trasos ribų?

- Jis yra tikrai žvaigždė. Mums reikia daugiau tokių žmonių kaip Hamiltonas. Michaelis buvo čempionas, Fernando – irgi čempionas. O Hamiltonas yra žvaigždė.

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų