REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį baigėsi devintasis Europos futbolo čempionato atrankos turas. Į kovas stojo A, B ir H grupių komandos.

Šeštadienį baigėsi devintasis Europos futbolo čempionato atrankos turas. Į kovas stojo A, B ir H grupių komandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Islandijoje susitko A grupės lyderiai, islandai su mūsų kaimynais latviais. Nepaisant to, kad namuose latviai pralaimėjo 3:0, išvykoje sugebėjo sužaisti lygiosimis 2:2. Rungtynės sėkmingiau prasidėjo Islandijos futbolininkams. Jau 5-ąją minutę šeimininkus į priekį išvedė Kolbeinas Sighorssonas, o persvarą 27-ąją minutę padvigubino Gylfis Sigurdssonas.

REKLAMA

Po pirmojo kėlinio latviai atsilikinėjo, tačiau jau 49-ąją minutę rezultatą sušvelnino Aleksandrs Cauna, o 68-ąją minutę, Valerijs Sabala rezultatą išlygino ir rungtynės baigėsi taikiai 2:2. Po 9 rungtynių latviai turi tik 5 taškus ir nebeturi galimybių patekti į Europos čempionatą, tuo tarpu Islandijos futbolininkai su 20 taškų vietą Europos čempionate jau yra užsitikrinę.

B grupėje į pirmąją vietą pakilo Belgijos rinktinė. Trečia pagal FIFA reitingą, Belgijos rinktinė išvykoje 4:1 nugalėjo Andorą. 19-ąją minutę belgus į priekį išviedė Radja Nainggolanas, o antrąjį rungtynių įvartį pirmojo kėlinio pradžioje pelnė Manchester „City“ naujokas, Kevinas de Bruyne.

REKLAMA
REKLAMA

51-ąją minutę intriga grįžo, po to kai Ildefons Lima realizavo 11 metrų baudinį, tačiau jau po penkių minučių tą patį padarė ir Edenas Hazardas. Galutinį tašką padėjo Laurentas Depoitre, pelnęs įvartį 64-ąją minutę. Rungtynės galėjo baigtis ir 5:1, tačiau 78-ąją minutę Belgijos lyderis, Edenas Hazardas nerealizavo antrojo vienuolikos metrų baudinio.

Rezultatai

A grupė

Islandija 2 – 2 Latvija

Kazachstanas 1 – 2 Olandija

Čekija 0 – 2 Turkija

B grupė

Andora 1 – 4 Belgija

Bosnija ir Hercogovina 2 – 0 Velsas

Izraelis 1 – 2 Kipras

H grupė

Azerbaidžanas 1 – 3 Italija

Norvegija 2 – 0 Malta

Kroatija 3 – 0 Bulgarija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų