REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos oro ir kosmoso pajėgos per pastarąją parą smogė į daugiau kaip 60 teroristų objektų Sirijoje, pareiškė penktadienį Maskvos kariškiai apie plečiamą bombardavimo kampaniją šioje karo draskomoje šalyje.

Rusijos oro ir kosmoso pajėgos per pastarąją parą smogė į daugiau kaip 60 teroristų objektų Sirijoje, pareiškė penktadienį Maskvos kariškiai apie plečiamą bombardavimo kampaniją šioje karo draskomoje šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Per praėjusią parą iš Hmeimimo aviacijos bazės surengti 67 kovos skrydžiai. Lėktuvai Su-34M, Su-25SM sunaikino 60 teroristų objektų“, – sakė Rusijos generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Igoris Makuševas per spaudos konferenciją.

REKLAMA

I.Makuševas sakė, kad „nuo Rusijos lėktuvų smūgių kovotojai patiria apčiuopiamų nuostolių ir priversti keisti veiksmų taktiką, perdislokuoti savo pajėgas, kruopščiai maskuotis, slapstytis gyvenvietėse“.

„Alepo rajone smogta į kovotojų bazę ir šaudmenų sandėlį, įrengtą buvusio kalėjimo pastate, – pažymėjo I.Makuševas. – Sunaikinta 100 kovotojų ir šaudmenų sandėlis“. Generolas taip pat nurodė, kad tiksliai valdomomis bombomis sunaikinta viena „Islamo valstybės“ kovotojų vadavietė.

REKLAMA
REKLAMA

Iš perimtų radijo ryšio pokalbių paaiškėjo, kad per bombardavimus buvo „likviduoti du aukšto rango „Islamo valstybės“ vadinamieji lauko vadai ir 200 kovotojų“, sakė I.Makuševas.

Stiprins „saugumą“ Baltijos regione

Rusija imasi visų būtinų priemonių ir neleis pakirsti savo nacionalinio saugumo, kai NATO plečia savo buvimą Baltijos šalyse, pareiškė nuolatinis Rusijos atstovas prie NATO Aleksandras Gruško.

„Visi blaiviai mastantys žmonės, tuo labiau kariškiai, supranta, kad Rusija neleis niekaip pakirsti nacionalinio saugumo, neleis, kad mes kažkuria kryptimi būtume pažeidžiami“, – sakė A.Gruško per telekonferenciją su Briuseliu, kai buvo paklaustas apie Rusijos atsaką į NATO buvimo Baltijos šalyse plėtrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes imamės visų būtinų priemonių“, – pridūrė jis. A.Gruško paminėjo JAV karo laivyno admirolo Marko Fergusono (Marko Fergiusono) pastabą, kad „Rusija sukūrė plieninę arką“ palei sąlyčio su NATO šalimis liniją.

„Tačiau ši plieninė arka nėra Rusijos pastangų rezultatas, o pirmiausia tų NATO planų, kurie grindžiami mitais apie agresyvius Rusijos ketinimus, rezultatas“, – pažymėjo jis.

Donecko teroristai rinkimus žada surengti 2016 metų kovą

Apsišaukėliškos Donecko „liaudies respublikos“ (DLR) vadovas Aleksandras Zacharčenka patvirtino savivaldos rinkimų teroristų kontroliuojamame regione datą – 2016 metų kovo 20 dieną, pranešė separatistinė Donecko naujienų agentūra savo tinklalapyje.

REKLAMA

„Perkelti pirmųjų vietinės valdžios rinkimų datą ... iš 2015 metų spalio 18 dienos į 2016 metų kovo 20 dieną“, – sakoma atitinkamo DLR vadovo įsako tekste. DLR Liaudies tarybos pirmininkas Denisas Pušilinas anksčiau yra sakęs, kad rinkimų perkėlimas yra „žingsnis dialogo su Ukraina link“.

„Pasiūlius Minsko proceso garantams – Prancūzijai, Vokietijai ir Rusijai – mes sutikome perkelti vietinius DLR rinkimus iš šių metų spalio 18 dienos į 2016 metus“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų