REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jei atvirai – esame duobėje“, - prieš pradėdamas komentuoti likusias dvejas Lietuvos futbolo rinktinės „Euro 2016“ atrankos ciklo rungtynes tv3.lt kalbėjo legendinis mūsų šalies futbolininkas Arminas Narbekovas. O „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Gediminas Reklaitis prognozuoja katastrofišką rezultatą.

„Jei atvirai – esame duobėje“, - prieš pradėdamas komentuoti likusias dvejas Lietuvos futbolo rinktinės „Euro 2016“ atrankos ciklo rungtynes tv3.lt kalbėjo legendinis mūsų šalies futbolininkas Arminas Narbekovas. O „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Gediminas Reklaitis prognozuoja katastrofišką rezultatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos futbolo rinktinė penktadienio vakarą žais 2016 metų Europos čempionato atrankos E grupės rungtynes išvykoje su slovėnais, o spalio 12 dieną namie – su Anglijos nacionaline ekipa. Jau tik dėl garbės šio ciklo pabaigoje kovojantys futbolininkai kalba apie teigiamą rezultatą, tačiau tai gali būti tik negausios pastangos save padrąsinti ar motyvuoti.

REKLAMA

„Dabar pabaiga atankos rungtynių – gal nukris slėgis nuo pečių, kita vertus, laukia rimti priešininkai. Slovėnai nori užsitikrinti trečią vietą, o apie anglus apskritai nekalbu. Pastarieji gali atvežti antrą sudėtį – pastatys tuos žaidėjus, kurie nori kažką parodyti, tai su jais bus dar sunkiau, nei žaistų visos žvaigždės“, - įsitikinęs A. Narbekovas.

Anot jo, rintkinėje jaučiamas rimtų žaidėjų ir asmenybių stygius: „Didelę skylę turime centro saugų ir gynybos grandyse. Turime ir gerų žaidėjų, kurie šį sezoną demonstruoja gerą sportinę formą – Arvydas Novikovas, Fiodoras Černychas. Jų maža. Aišku, duok Dieve, kad Lukas Spalvis atsigautų – geras puolėjas, įmuša įvartį iš nieko.“

REKLAMA
REKLAMA

Mūsų šalies futbolo legendos nuomone, ši situacija negali būti išsprendžiama per dieną ar dvi – tam reikia laiko. „Užstočiau trenerį Igorį Pankratjevą. Tokioje situacijoje net penki Mourinho nepadėtų. Nėra medžiagos. Kodėl Mourinho pasakė, kad niekada neitų treniruoti rinktinės? Todėl, kad rinktinėje žaidėjų nenusipirksi. Su šia situacija ir susiduriame. Į kolektyvo saugų liniją pridėkite dabar du stiprius žaidėjus, visai kitoks vaizdas būtų“, - neabejojo jis.

Ko reikia, kad situacija pasikeistų ir futbolo gerbėjai galėtų su džiaugsmu traukti į stadioną ir, kaip toje LFF reklamoje prašoma, atiduotų širdį rinktinei?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Būtų gerai, kad tie žaidėjai, kurie žaidžia užsienyje, įsitvirtintų, būtų vedliai savo klubuose. Be praktikos sunku kažką padaryti. Matėme, kaip su tokiu patyrimu Žaliūkas kokią klaidą padarė dvikovoje su San Marinu, privedė prie to, kad Arlauskis gavo raudonąją kortelę. Neturi teisės tokie žaidėjai daryti tokių klaidų. Bet tai žmogus be praktikos – jiems sunku“, - komentavo A. Narbekovas.

Pasak jo, reikėtų stiprinti Lietuvos klubus, paimti gerus legionierius, kurie ne sėdėtų ant atsarginių suolo, o galėtų mokyti jaunimą. „Norint pakelti futbolo lygį, reikia, kad klubai sustiprėtų. Daug turime žaidėjų iš A lygos, bet jų lygis neatitinka to, ką reikia parodyti. Tuomet būtų išgyvendintos ir tos nesąmonės su lažybomis“, - teigė pašnekovas.

REKLAMA

Paprašytas prognozuoti rungtynių eigą ir rezultatą A. Narbekovas teištarė, kad bus sunku: „Viskas lyg eina gerai iki pirmo įvarčio, tuomet byrame ir prasideda betvarkė. Reikia tai išgyvendinti. Duok Dieve, kad pasisektų įmušti įvartį patiems. Kai pradedi pirmauti, gali taktiškai kitaip sudiriguoti. Kai praleidi, tuomet eini va bank.“

Daug tamsesnės mintys apie Lietuvos rinktinę ir šalies futbolą apskritai lankosi G. Reklaičio galvoje: „Nesu siaubo filmų gerbėjas, bet tai, kas vyksta su Lietuvos futbolu – siaubo filmas. Rinktinė yra tik ledkalnio viršūnė tų pastarųjų keliolikos metų procesų, kurie itin suintensyvėjo pastaruoju metu. Nesu tikras, ar turėsiu jėgų pažiūrėti rungtynes su slovėnais, nes bijau katastrofiško rezultato“.

REKLAMA

Futbolo komentatorius ir apžvalgininkas kvietė pradėti nuo fakto, kad nėra kviečiami geriausi žaidėjai.

„Tai nuvalkiotas faktas, bet teisingas. Kodėl nekviečiamas Marius Stankevičius, kurie puikiai žaidžia Ispanijos antroje lygoje. Nedrįstu skaičiuoti, bet ji dviženkliu skaičiumi geresnė nei Lietuvos A lyga. Kodėl nėra kviečiamas Saulius Mikoliūnas, žaidžiantis Baltarusijos čempionate. Rinktinės žaidėjų elgesys per rungtynes su San Marinu buvo dar labiau nuviliantis dalykas. Apie trenerių elgesį net nekalbu. Jei treneris neturi savigarbos, nesugeba pasitraukti po tokiu pasirodymų, tokio trenerio negaliu gerbti“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, Slovėnijos rinktinė labai stipri ir rungtynėse su lietuviais bus motyvuota – jai žūtbūt reikia pergalės. „Varžovai žaidžia daug geresniuose klubuose. Išskirčiau Keviną Kamplį iš Lėverkuzeno „Bayer“, aplink jį turėtų suktis žaidimas. Tačiau gali būti panašus scenarijus kaip rungtynėse su vengrais, kai 30-ą minutę bus viskas aišku ir liks atlikti formalumus – sužaisti iki galo.“

Ar galima įžvelgti kažką gero Lietuvos futbole? „Galbūt gera yra tai, kad dabartinės valdžios jis yra deginamas napalmu ir toliau žlugdomas. Kai ateis nauji žmonės, gal ant visiškai išdegintos žemės geriau kažkas augs. Vienintelė tokia viltis“, - guodėsi G. Reklaitis.

REKLAMA

Kaip galima įvertinti visą „Euro 2016” atrankos ciklą? „Pradėjome vidutiniškai, po to leidomės žemyn ir ciklo pabaigoje trenksimės į dugną su visais rezultatais. Jeigu pažiūrėsime, kaip atrodo mūsų dvylikamečiai ir keturiolikamečiai, tai su dabartine rinktine dar pakankamai gerai laikomės. Didžioji katastrofa mūsų laukia po 5-7 metų, jei ta pati sistema išliks. Tuomet nieko neturėsime, o rimtas varžovas mums bus San Marinas ar Andora”, - neabejojo pašnekovas.

Pabaigoje G. Reklaitis pridūrė, kad Lietuvos futbolo federacijos bilietų politika – plėšikiška: „Net jei tai anglai, imti iš žmonių po 45 eurus yra plėšikiška. Kaip paprastas futbolo sirgalius neisiu į rungtynes, nes tie pinigai nusės į kišenes žmonėms, kurie juos panaudos ne pagal paskirtį. Ta tikrai žinau ir neketinu taip prisidėti prie federacijos veiklos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų