REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
Stasys Povilaitis (nuotr. fotobankas.lt)

Mirė maestro Stasys Povilaitis

Šalies vadovai reiškia užuojautą

Šiandien, spalio šeštą dieną, kovą su su sunkia liga pralaimėjo dainininkas, poetas, maestro Stasys Povilaitis. Tokią informaciją paskelbė artimieji. Lietuva prarado neblėstančio talento dainininką ir išskirtinės stiprybės žmogų. Ilsėkis ramybėje, maestro.

53

Šiandien, spalio šeštą dieną, kovą su su sunkia liga pralaimėjo dainininkas, poetas, maestro Stasys Povilaitis. Tokią informaciją paskelbė artimieji. Lietuva prarado neblėstančio talento dainininką ir išskirtinės stiprybės žmogų. Ilsėkis ramybėje, maestro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos estradinių dainų atlikėjas gimė 1947 m. sausio 15 d. Šalies legendai buvo 69 metai.

Šalies vadovai išreiškė užuojautą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir premjeras Algirdas Butkevičius antradienį pareiškė užuojautas dėl estrados dainininko Stasio Povilaičio mirties.

REKLAMA

Pasak prezidentės, S.Povilaitis buvo visos Lietuvos dainininkas. Jo atliekamas dainas mokėjo kelios kartos, kurių melodijos kiekvienam kelia daugybę prisiminimų.

„Tai buvo populiariosios muzikos džentelmenas, mokęs savo pasekėjus pagarbos scenai ir žiūrovui. Dėl jaukaus santykio su kiekvienu savo gerbėju Stasys Povilaitis tapo savas kiekvienuose Lietuvos namuose“, – rašoma šalies vadovės užuojautoje.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad Maestro asmenybė ir dainininko talentas, kupinas aktyvios veiklos gyvenimas ir tarnystė scenai ilgus metus rašė auksinius Lietuvos estrados istorijos puslapius, S.Povilaičio dainos tapo neatskiriama daugelio iš mūsų gyvenimo dalimi.

REKLAMA
REKLAMA

„Netekome vienos iš ryškiausių Lietuvos estrados legendų – maestro Stasio Povilaičio, kurio atliekamomis, mūsų šalies estrados klasika tapusiomis dainomis daugiau nei keturis dešimtmečius mėgavosi kelios mūsų tautos kartos“, - sakė A.Butkevičius.

Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės užuojautoje rašoma, kad S.Povilaitis buvo žmogus, savo talentu, charizma, kūrybiniu potencialu ir meile muzikai pelnęs besąlygišką klausytojų meilę.

„Maestro amžinai liks gyvas mūsų visų širdyse, kaip Žmogus, Kūrėjas, Mokytojas, Kovotojas iki paskutinio atodūsio. Tegul jį lydi Amžinybės šviesa, o jo šeimą ir artimuosius – dvasios stiprybė ir paguoda“, – teigia Seimo vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kultūros ministras Šarūnas Birutis pareiškė, kad Lietuva neteko tauraus, šviesaus žmogaus, nusipelniusio estrados dainininko, dainų kūrėjo, mylimo ir klausomo įvairių kartų žmonių. Anot jo, per savo gyvenimą S.Povilaitis išleido daugiau kaip 20 muzikos albumų, su garsaus atlikėjo dainomis išaugo kelios Lietuvos klausytojų kartos.

Stasio Povilaičio istorija 

1954–1961 m. mokėsi Kauno 4-ojoje vidurinėje mokykloje bei specialiojoje muzikos mokykloje, kurioje lankė smuiko ir obojaus pamokas, dainavo Kauno radiofono berniukų chore. 1961 m. išvyko į Palangą, baigė aštuonmetę mokyklą.

REKLAMA

Mokslus tęsė vakarinėje mokykloje. Su vienminčiais buvo subūręs jaunimo estrados ansamblį. 1962–1965 m. Palangos statybos valdybos darbininkas. 1965–1976 m. Vilniaus universitete studijavo žurnalistiką. Prieš pat sudijas jį pastebėjo kompozitorius Mikas Vaitkevičius ir pakvietė dainuoti ansamblyje „Ritmas“, kuris koncertavo naktiniame bare „Dainava“.

1970 m. tapo LSSR filharmonijos ansamblio „Nemuno žiburiai“ solistu. Su šiuo ansambliu dainininkas apkeliavo visą Sovietų Sąjungą. 1973 m. iširus „Nemuno žiburiams“ prisijungė prie ansamblio „Nerija“ ir netrukus sulaukė milžiniško populiarumo. 1976 m. vienerius metus koncertavo su Miko Suraučiaus ansambliu.

REKLAMA

1984–1987 m. Vilniaus estradinių ansamblių ir orkestrų susivienijimo artistas, dalyvavo viešbučio „Lietuva“ varjetė programose. Nuo 1987 m. koncertinės organizacijos „Tonas“ estrados artistas, rengia autorines programas, koncertuoja Lietuvoje bei užsienyje. 

Televizinė veikla: 2010 m. – TV3 muzikinės laidos „Šeimų dainos“ komisijos pirmininkas.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų