REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė perspėja, kad kitų metų biudžeto deficitui augant, gali būti pasiektos fiskalinės drausmės ribos.

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė perspėja, kad kitų metų biudžeto deficitui augant, gali būti pasiektos fiskalinės drausmės ribos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš tiesų biudžetas yra sudėtingas produktas, ypač prieš rinkimus. Mes matome, kad išlieka prioritetai socialinėje srityje - tai yra gerai. Taip pat gynybos stiprinimo srityje papildomos lėšos - taip pat gerai. Bet, tai, kad ženkliai, palyginti su 2014 metais, auga bendrasis šalies deficitas, rodo, kad išlaidos gerokai daugiau viršija gaunamas arba planuojamas 2014 metais ar šiemet pajamas“, - pirmadienį žurnalistams Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje sakė D.Grybauskaitė.

REKLAMA

„Tai rodo, kad mes esame ant tos ribos, kada - o žinome, kad biudžetą reiks Europos Komisijai pateikti tikrinimui - jau gali būti tos taisyklės, kurios priimtos ir mūsų įstatymais, ir Europos Sąjungos direktyvomis, gali būti jau pasiektas kraštutinis limitas. Taigi, išties biudžetas yra įtemptas, nors ir socialiai orientuotas, bet vis tik tai su didesniu biudžeto deficitu negu pernai ir užpernai“, - pridūrė ji.

Valstybės kontrolė pirmadienį pareiškė, kad Finansų ministerija prognozuoja per didelį 2016-2018 metų valdžios sektoriaus deficitą - iki 1 proc. BVP. Anot jos, tokiu atveju išaugtų valdžios finansų ilgalaikio tvarumo rizika.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės kontrolė nurodo, kad šis deficitas turėtų siekti 0,5 proc., nes Lietuva netenkina sąlygų turėti 1 proc. deficitą.

Šių metų sausį įsigaliojusios Fiskalinės drausmės įstatymo pataisos numato, kad valdžios sektoriaus finansai tvarkomi siekiant, kad vidutiniu laikotarpiu sektorius būtų perteklinis, išskyrus metus, kuriais susidaro išskirtinės aplinkybės arba kuriais produkcijos atotrūkio nuo potencialo rodiklis yra neigiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų