REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Grupė Seimo narių siūlo įstatyme įrašyti, kad pabėgėliams perkelti reikėtų Seimo pritarimo.

 Grupė Seimo narių siūlo įstatyme įrašyti, kad pabėgėliams perkelti reikėtų Seimo pritarimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siekdama įteisinti pabėgėlių perkėlimą, Vidaus reikalų ministerija Seimui pateikė įstatymo Dėl užsieniečių teisinės padėties pataisas. Jose numatyta, kad sprendimą dėl užsieniečių perkėlimo į Lietuvos teritoriją priima Vyriausybė.

REKLAMA

Seimo Migracijos komisijos pirmininkas Valdans Vasiliauskas, taip pat Mišrios Seimo narių grupės atstovai Povilas Gylys, Povilas Urbšys, Vytautas Antanas Matulevičius, Remigijus Ačas siūlo į įstatymą įrašyti, kad sprendžiant pabėgėlių perkėlimo klausimą reikėtų Seimo pritarimo.

Pasak jų, sprendimai dėl užsieniečių perkėlimo į Lietuvos teritoriją vertintini kaip ypač svarbūs nacionalinės politikos klausimai, todėl juos priimant turi dalyvauti ir Seimas.

REKLAMA
REKLAMA

Seime jau buvo registruotas nutarimo projektas, kuriuo norėta Vyriausybę įpareigoti parengti pabėgėlių perkėlimo tvarką ir ją teikti tvirtinti Seimui, taip pat siūlyta, kad perkeliamų pabėgėlių skaičių tvirtintų Seimas visų parlamentarų balsų dauguma. Seimo kanceliarijos Teisės departamentas pateikė išvadą, kad projektas prieštarautų Konstitucijai, nes Seimas negali Vyriausybei teikti norminių įpareigojimų, o Seimo kompetencija sprendžiant migracijos klausimus nėra atskirai numatyta įstatymuose.

Prisidėdama prie Europos Sąjungos programos, Lietuva įsipareigojo per dvejus metus priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja. Pirminė jų integracija vyktų Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje, vėliau migrantai būtų perkeliami į savivaldybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų