REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
A. Butkevičius susitiko su gyvūnų gerove ir apsauga besirūpinančiais nevyriausybinių organizacijų atstovais bei jų augintiniais (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)
32

 

Šiandien Vyriausybės rūmuose į susitikimą su Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi rinkosi gyvūnų gerove ir apsauga besirūpinantys nevyriausybinių organizacijų atstovai bei jų augintiniai. Susitikime kalbėta, jog gyvūnų apsaugos klausimai vis labiau kelia nerimą, todėl būtina nedelsiant imtis priemonių, užtikrinančių deramą augintinių priežiūrą. Susitikime dalyvavę nevyriausybinių organizacijų atstovai atkreipė dėmesį į tai, kad šiuo metu šios srities problemas daugiausia sprendžia nevyriausybinis sektorius, tačiau pavienės nevyriausybinių organizacijų pajėgos nėra pajėgios užtikrinti tinkamos gyvūnų ir visuomenės apsaugos. Iki šiol nė viena Vyriausybė nesiėmė spręsti šiandien išvardintų problemų, tad premjero A. Butkevičiaus teigimu, nevyriausybiniam sektoriui valstybės parama yra būtina siekiant užtikrinti tinkamą gyvūnų priežiūrą ir apsaugą.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Esame suinteresuoti aktyviai kurti gyvūnų gerovės ir apsaugos strategiją, efektyviai įgyvendinti priemones, kurios užkirstų kelią žiauriam elgesiui su gyvūnais ir jų nepriežiūrai, taip pat skatinti tiek teisinės bazės, tiek ir būtinos infrastruktūros gyvūnų globai ir apsaugai kūrimąsi“, – sakė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

Vyriausybės vadovas įpareigojo Aplinkos ministerijos ir Seimo atstovus parengti pasiūlymus, kurie padėtų spręsti gyvūnų mylėtojų iškeltas problemas – mažinti benamių šunų ir kačių skaičių įsteigiant valstybinį gyvūnų augintinių registrą, stiprinti žiauraus elgesio su gyvūnais prevenciją, užtikrinti žiauriai su gyvūnais pasielgusių asmenų teisinę atsakomybę, apibrėžti „šunų pagalbininkų“ statusą, kurio dėka asmenų su negalia palydovai – šunys – galėtų šeimininkus lydėti visose viešose ir privačiose teritorijose.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime taip pat konstatuota, jog būtina imtis aktyvių veiksmų kovojant su komerciniais gyvūnų augintinių daugintojais internete bei turgavietėse, taip pat reglamentuoti dresavimo ir dresuotojų rengimo tvarką, siekiant kontroliuoti tinkamą elgesį su gyvūnais. Gyvūnų mylėtojai atkreipė Ministro Pirmininko dėmesį į tai, jog lietuviai yra vieninteliai iš visų Europos Sąjungos valstybių gyventojų, su savo keturkojais draugais neturintys galimybės leisti laisvalaikio specialiai įsteigtuose paplūdimiuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų