REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Žmogžudyste įtariamas buvęs policininkas Jurijus Lukanovas nuotr. Broniaus Jablonsko
13

Į teismą vedamas 46-erių metų Jurijus Lukanovas slepia veidą. Dar visai neseniai jis neigė, kad yra susijęs su 41-ienų metų draugės dingimu.  Vilnietės pasigesta dar sekmadienį.  Įtarimų šešėlis iš karto krito ant buvusio pareigūno, dingusios draugo, tačiau šis neprisipažino. Kriminalistai išsiaiškino, kad jo net nebuvo namie, kai dingo jo draugė, nors namiškių jis prašė užtikrinti jam alibi – sakyti, kad buvo.

REKLAMA
REKLAMA

Lavonas buvo rastas tik antradienį Baltupiuose prie įvažiavimo į Jomanto parką. Paaiškėjo, kad vilnietė buvo nužudyta – ją žudikas sumušė ir pasmaugė. Mamos nebeturi septynerių jos sūnus.  Ir įtariamasis, ir nužudytoji gyveno Baltupiuose, netoli parkelio, kur ir buvo rastas kūnas. Buvęs pareigūnas palūžo ir prisipažino dėl žmogžudystės, kai moters kūnas buvo surastas.

REKLAMA

„Pripažino kaltę, taip. Taip plačiai kol kas nekalbėjome, kažko konkretaus negaliu pasakyti. Kažkoks tai įvyko konfliktas su drauge, kuri buvo pažįstama iš anksčiau“, – sako advokatas Darius ALIŠAUSKAS.

Teisėsaugininkų duomenimis, žmogžudyste pasibaigęs konfliktas įvyko dar sekmadienį rytą. Buvęs policininkas ir moteris buvo artimi draugai. Kai kriminalistai sulaikė įtariamąjį, šis buvo girtas – jam nustatytas didesnis nei dviejųpromilių girtumas. Ar jis buvo girtas, kai žudė – kol kas neaišku. Jurijus Lukanovas iki 2011-ų metų dirbo  Vilniaus viešosios policijos mobiliojoje kuopoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Pensininkas, kartu ir dirbantis asmuo, turi vaikų nepilnamečių“, – sako D. Ališauskas.

Už žmogžudystę buvusiam pareigūnui gresia ilgi metai nelaisvės.

„Buvo prašyta paskirti kardomąją priemonę suėmimą trims mėnesiams, teismas tenkino prokuroro prašymą“,– sako prokuroras Ramūnas Šileika.

Buvęs pareigūnas policijoje problemų neturėjo. Būdamas mobiliosios kuopos pareigūnu jis dalyvavo pavojingų nusikaltėlių sulaikymo operacijose, malšinant riaušes ir masinius neramumus. iš tarnybos Lukanovas pasitraukė dėl sveikatos problemų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų