REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos pareigūnai užbaigė ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo ir perdavė šią bylą teismui. Dar 2015 m. kovo mėn. buvo gautas pranešimas, kad viename Skuodo rajono kaime esančiame name galimai nužudytas žmogus. Atvykus medikams bei pareigūnams, nužudytas vyras buvo rastas dideliame kraujo klane. Konstatuota smurtinė mirtis. Padedant Skuodo r. PK pareigūnams, netrukus savo namuose buvo sulaikytas septyniolikmetis įtariamasis. Jam nustatytas vidutinis girtumas.

REKLAMA
REKLAMA

Aiškinantis įvykio aplinkybes, nustatyta, kad įtariamasis ir nužudytas vyras išvakarėse girtavo. Kilus konfliktui, po grumtynių įtariamasis vyrą parvertė ant žemės ir smūgiavo daugiau nei 35 kartus peiliu, skirtu skersti gyvuliams (apie 50 cm. ilgio) į galvą, sprandą, ir nugaros sritį.

REKLAMA

Vyras mirė vietoje. Įtariamasis iš įvykio vietos pabėgo, išdaužęs durų stiklą.

Po sulaikymo įtariamasis aiškino, kad nieko neatsimena, bet, prispaustas įrodymų, prisipažino įvykdęs šį kraupų nusikaltimą.

LR Baudžiamojo kodekso 129 str. 2d. 6 p. numato, kad tas, kas nužudė kitą žmogų kankindamas ar kitaip itin žiauriai, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Tačiau LR Baudžiamojo kodekso 90 str. 5 d. numatyta, kad laisvės atėmimo bausmė nepilnamečiui negali viršyti dešimties metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų