REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Laukiu labai sunkaus ir įdomaus sezono. Šiais metais kaip niekada visos LKL komandos lygios. Negali sakyti, kad nuvažiuosi kur ir laimėsi“, - apie trečiadienį prasidedančius 23-iojo Lietuvos krepšinio lygos sezono mūšius kalbėjo prie Prienų „Vytauto“ komandos vairo vėl stojęs treneris Virginijus Šeškus.

„Laukiu labai sunkaus ir įdomaus sezono. Šiais metais kaip niekada visos LKL komandos lygios. Negali sakyti, kad nuvažiuosi kur ir laimėsi“, - apie trečiadienį prasidedančius 23-iojo Lietuvos krepšinio lygos sezono mūšius kalbėjo prie Prienų „Vytauto“ komandos vairo vėl stojęs treneris Virginijus Šeškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Oficialiai pirmadienį atidarytame naujajame LKL sezone varžysis dešimt komandų. Anot V. Šeškaus, kuris į Prienus persikėlė po metų darbo Vilniaus „Lietuvos ryte“, kiekvienais metais LKL lygis kyla į viršų.

REKLAMA

– Kodėl sakote, kad šis sezonas bus sunkus?

– Praėjusiais metais buvo trys komandos – Prienai, Kėdainiai, Mažeikiai – kur galėjai galvoti apie pergalę. Tokių komandų jau nebus šįmet. Ūgtelės ir kitos ekipos – trys dalyvauja FIBA Europos varžybose, dar dvi ULEB taurėje ir viena Eurolygoje. Jei dar dvi būtų priėmę, tai iš viso aštuonios komandos būtų žaidusios Europoje. Per istoriją nežinau ar kada taip buvo.

– Startas sezonui pradėti duotas. Kaip jaučiatės pasirengę?

– Trūksta laiko kaip ir visiems. Kokios savaitėlės, kad visas skylutes užkaišytume. Jaučiame laiko stygių, bet tikriausiai ne mes vieni. Sezono metu mėginsime klaidas taisyti, bet sunku. Kiekvienos LKL rungtynės šį sezoną bus aukso vertės. Net neabejoju. Ypač toms komandoms, kurios žais dėl 4-8 vietų. Tokio atotrūkio nuo paskutinės iki penktos komandos nebus. Gal ir išryškės kokia silpnesnė komanda, jei atsiras problemėlių, bet visos bus kietas riešutėlis.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokius tikslus šį sezoną LKL lygoje kelia Prienų komanda?

– Mums vasara buvo audringa – skolos, žaidėjų rinkimas. Jei atvirai, apie tikslus dar ir nekalbėjome. Aišku, tikslas – kuo geriau pasirodyti. Šie metai – apsivalymo. Reikia skolas atiduoti, sustatyti viską į vietas. Praėjusiais metais Prienuose buvo toks nuosmukis ir liko visokių dalykėlių, skolų. Šiais metais stengsimės nustebinti. Širdies gilumoje visi galvoja patekti į ketvertuką. Trys komandos jau yra tame ketverte, tai lieka viena laisva vieta. Jei kas pateks į tą ketvertą, bus didelis laimėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Turite galvoje, kad „Žalgiris“, „Lietuvos rytas“ ir „Neptūnas“ jau gali būti ramūs dėl pirmojo ketverto?

– Taip. Finansiškai nesulyginsi „Neptūno“ ir „Vytauto“ biudžetus. Skirtumas didelis. Tai matyti ir pagal žaidėjus, kainą, ir pagal žaidimo kokybę.

– Jums grįžimas į Prienus taip pat savotiškas iššūkis. Kaip jaučiatės ir kaip tai atsilieps jūsų trenerio karjerai?

– Jaučiuosi labai gerai. Jaučiu didelį palaikymą, žmonių dėmesį, norą padėti. Kita vertus, daugiau vargo, nes turiu užsiimti ne tik trenerio veikla, bet ir pašaliniais darbais. Esu pripratęs ir kartais man to reikėdavo. Čia manęs niekas nenustebins. Į viską žiūriu normaliai – nesureikšminu. Turėjau pasiūlymą ir Rusijoje. Daug žmonių kalbėjo, kad negrįžčiau į Prienus, nes tai bus žingsnis atgal. Tikrai taip negalvoju. Prienai buvo tokioje situacijoje, kad jei ne mano sugrįžimas – sakau nedrąsiai ir atsargiai – nežinau, ar ta komanda šiais metais būtų. Man didelio pasirinkimo kaip ir nebuvo. Vis dėlto 25 ar daugiau metų atidaviau Prienų krepšiniui. Įaugę į širdį. Reikėjo kažką daryti, kad Prienuose krepšinis liktų. Pasiseks – gerai, nepasiseks – ką darysi.

REKLAMA

– Trečiadienį savo aikštėje žaidžiate su „Lietkabeliu“. Kokios prognozės?

– „Lietkabelis“ surinko pajėgią komandą. Tikiuosi nervingų rungtynių. Kai kuriems žaidėjams reikės psichologiškai susitvarkyti. Mums šios rungtynės bus labai svarbios. Manau, mačas bus geras.

– Kokią prognozuojate kovą dėl LKL čempiono vardo? Ar „Žalgiriui“ pavyks apginti titulą?

– Kai „Lietuvos rytas“ pradėjo rinkti komandą, mačiau, kad jie labai rimtai nusitaikę į čempionų vardą. Gailius, Runkauskas, tą argentinietį paėmė neblogą, bet „Žalgiris“ atsakė gana svariai. Seibutis, Motumas, o jei dar Kleiza po Naujų metų prisidės... Finale, neabejoju, žais „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“. Kiti kalibrai, kita mąstysena. Esmė, kad finale fiziškai ir psichologiškai komanda jaustų komfortą. Situacija tokia, kad statyčiau 60 prieš 40 daugiau už „Žalgirį“.

REKLAMA

LKL sezono starto tvarkaraštis:

Trečiadienis

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Utenos „Juventus“ 18 val.

Prienų-Birštono „Vytautas“ – Panevėžio „Lietkabelis“ 18 val. 30 min.

Klaipėdos „Neptūnas“ – Kėdainių „Nevėžis“ 19 val.

Ketvirtadienis

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Alytaus „Dzūkija“ 19 val.

„Šiauliai“ – Kauno „Žalgiris“ 19 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų