REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos šokėjai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa“) savaitgalį triumfavo Lenkijoje vykusiose tarptautinėse sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo varžybose.

Lietuvos šokėjai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa“) savaitgalį triumfavo Lenkijoje vykusiose tarptautinėse sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suaugusiųjų standartinių šokių grupėje nugalėtojais tapę Lietuvos sportininkai aplenkė antrą bei trečią vietas užėmusias Lenkijos poras – atitinkamai Jaceką Jeschkę ir Hanną Zuzewicz bei Alexandrą Ovčinnikovą ir Ewą Dudek.

REKLAMA

Šios grupės varžybose dalyvavo 45 poros.

„Ši pergalė svarbi tuo, kad, kaip ir kiekviena pergalė, atnešė gerų emocijų ir suteikė pasitikėjimo savimi. Tai ypač svarbu rengiantis svarbiausioms šių metų varžyboms – „Grand Slam“ serijos varžyboms Maskvoje spalio pabaigoje ir pasaulio čempionato kovoms Vilniuje gruodžio mėnesį“, – sakė V. Lacitis.

Vieni pajėgiausių pasaulyje

Pasak jo, nors varžybos Lenkijoje nebuvo didelio masto, jos buvo sunkios fiziškai.

„Paskutinius 3 turus šokome su 15-20 minučių pertraukomis, laiko poilsiui turėjome labai mažai. Tačiau tai išėjo į naudą, nes norėjome „pasitikrinti“, ką padarėme ir ko nepadarėme, rengdamiesi iš tikrųjų svarbiausioms metų varžyboms. Pergalės tikėjomės, tačiau taip pat svarbūs buvo ir minėti dalykai“, – sakė V. Lacitis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos pora į varžybas Lenkijoje buvo pakviesta kaip vieni pajėgiausių pasaulio sportinių šokių atstovai. WDSF pasaulio reitinge ši pora užima penktą vietą.

V. Lacitis ir V. Golodneva yra 2015 metų Lietuvos suaugusiųjų standartinių šokių grupės vicečempionai.

Pasak V. Lacičio, Lenkijos publika Lietuvos porą sutiko labai šiltai, nors žiūrovų ir nebuvo labai daug. Už pergalę Lietuvos atstovai gavo didelę taurę ir nedidelį piniginį prizą.

Kita stotelė – Pasaulio čempionatas

Į Lietuvą V. Lacitis ir V. Golodneva grįžta spalio 3 dieną. Kiek pasitreniravusi vilniečių pora išvyks toliau rengtis „Grand Slam“ serijai Maskvoje, į kurią susirinks stipriausios pasaulio sportinių šokių poros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kita Lietuvos šokėjų porą Dmitrijus Buninas ir Polina Mamykina (Kauno „Dance Innovation Team“) suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupėje pateko į finalą ir užėmė ketvirtą vietą.

Šios grupės, kurioje varžėsi 49 poros, čempionais tapo Giacomo Lazzarini ir Roberta Benedetti iš Italijos, sidabro medalius laimėjo Vokietijai atstovaujantys Marekas Buresas ir Anastasija Jermolenko Khadjeh-Nouri, o trečią vietą užėmė Islandijos atstovai Nikita Bazevas ir Hanna Run Oladottir.

Gruodžio 5 dieną ši pora, drauge su Lietuvos čempionais Evaldu Sodeika ir Ieva Žukauskaite, atstovaus Lietuvai pasaulio čempionate, kuris vyks Vilniuje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų