REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Minimalią mėnesio algą (MMA) kitąmet reikia didinti, nes nuo 2017 metų to nebus galima padaryti dėl prastesnių ekonominių prognozių, tikina Seimo pirmininkė.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Pažiūrėkime, kokioje padėtyje yra Lietuva, kokioje yra Lietuvos žmonės su minimalia alga, tas rodiklis jau daug pasako. Ir kitas momentas, kad 2017-2018 metais žvelgiant į ekonomines prognozes, mes tokių galimybių greičiausiai neturėsime. Tai iš tiesų jeigu galime tą padaryti dabar, tai kitų metų užduotis bus išlaikyti tą lygį“, - trečiadienį Žinių radijui sakė Loreta Graužinienė.

REKLAMA

Ji teigė nenorinti kalbėti apie konkrečius skaičius, tačiau mano, kad MMA kitąmet turi būti didinama du kartus.

„Minimali alga turi būti didinama 2016 metais dviem etapais. Tikrai nenoriu prisirišti prie skaičių. (...) Manau, kad mes praleidome vieną laiką, kada galėjome daugiau pakelti, ir dabar privalėsime kelti daugiau“, - tikino Seimo pirmininkė.

„Darbiečiai“ siūlo nuo kitų metų liepos MMA didinti 87 eurais - nuo 350 iki 437 eurų. Nuo sausio minimali alga didės 25 eurais - iki 350 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Biudžeto ir finansų komiteto narys liberalsąjūdietis Kęstutis Glaveckas suskaičiavo, kad MMA didinimui iki 437 eurų reikėtų papildomai apie 200-250 mln eurų.

Premjeras Algirdas Butkevičius 2013 metų gruodį yra pareiškęs, kad MMA didinimas iki 434 eurų išlieka ilgalaikis koalicijos tikslas, tačiau jį įgyvendinti bus galima, kai vidutinis atlyginimas Lietuvoje pasieks 3 tūkst. litų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų