REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Išskirtinės meninės erdvės „MIŠKE“ atidarymas – su magišku Jazzu koncertu ir būriu garsių žmonių (nuotr. Organizatorių)

Pačioje sostinės širdyje, prie apleistų sostinės Sporto rūmų įsikūrė netradicinė meno ir koncertų erdvė „MIŠKE“. Rugsėjo 21 dieną, pirmadienį, šį unikalų projektą atidarė charizmatiškosios atlikėjos Justės Arlauskaitės-Jazzu koncertas.

20

Pačioje sostinės širdyje, prie apleistų sostinės Sporto rūmų įsikūrė netradicinė meno ir koncertų erdvė „MIŠKE“. Rugsėjo 21 dieną, pirmadienį, šį unikalų projektą atidarė charizmatiškosios atlikėjos Justės Arlauskaitės-Jazzu koncertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos scenos lakštingalos pasirodymui betono džiunglių apsuptyje sužaliavęs netradicinis jūriniais konteineriais aptvertas miškas suteikė ypatingos mistikos ir magijos.

REKLAMA

„Man visada patinka koncertuoti išskirtinėse vietose, kurios savaime padiktuoja nuotaiką, – sakė J. Arlauskaitė-Jazzu. – Sporto rūmai man siejasi su tiek daug prisiminimų... Labai gaila, kad ta erdvė nebefunkcionuoja taip, kaip anksčiau... Todėl labai smagu, kad kažkas imasi iniciatyvos kažkuria prasme atgaivinti istoriją! O taip pat šį vėsoką ir darganotą rudenį betono džiunglėse išauginti mišką! Esu dainavus įvairiose netradicinėse vietose, tačiau tokioje – tikrai niekada.“

REKLAMA
REKLAMA

Klausytojai išgirdo Leono Somovo ir Jazzu žymiausias dainas, tik šį kartą – kitokius jų variantus. Išskirtiniame koncerte skambėjo ne tik savos kūrybos, bet ir kitų kompozitorių, atlikėjų kūriniai, kurie turi ypatingą reikšmę pačiai atlikėjai.

Betono džiunglių apsuptyje ošiantį mišką savo rankomis sukūrusi landšafto dizainerė Renata Mikailionytė prisipažino, kad kuriant netradicinę erdvę ji siekė, kad ypatingai pasijustų ne tik žiūrovai, bet ir dainininkai. „Labai stengiausi, kad ši mistiška aplinka suteiktų visiškai kitokį jausmą, kuris kažkur nuneštų“, – prisipažino neįtikėtiną faktūrų, spalvos, geoplastikos žaismą 260 kvadratinių metrų plote sukūrusi R. Mikailionytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl ribotos „MIŠKE“ erdvės buvo ribojamas ir žiūrovų skaičius. Į išskirtinės meninės erdvės atidarymą susirinko keli šimtai žmonių. Unikaliu projektu susidomėjo ir būrys garsių pramogų, kultūros ir verslo pasaulio atstovų. Renginyje apsilankė Jurgita Jurkutė-Širvaitė, Aistė Paškevičiūtė, Karolina Liukaitytė, Arvydas Anušauskas su žmona, Oneida Kunsunga-Vildžiūnienė su vyru Mykolu Vildžiūnu, Oskaras Koršunovas, Monika Dirsytė, Eglė Daugėlaitė, Simona Paciukonytė su vyru Valdu Petreikiu, Agnė Grigaliūnienė su šeima ir daugelis kitų.

REKLAMA

Jazzu koncerto klausytojai pirmieji išvydo „MIŠKE“ erdvę, kurioje rugsėjo 21 – spalio 18 dienomis vyks kultūriniai renginiai, koncertai ir parodos.

Projekto „MIŠKE“ idėjos autorė Vaida Navickaitė pasakojo, jog šio projekto idėja gimė norint priartinti miesto žmogų prie gamtos, atkreipti dėmesį į modernius antrinio žaliavų panaudojimo būdus. Būtent todėl ši meno ir koncertų erdvė buvo sukurta iš septynių jūrinių konteinerių.

„Dienos metu tai bus ekspozicijų erdvė, kurioje eksponuojami įvairių sričių menininkų darbai. Vakarais „MIŠKE“ vyks akustiniai garsiausių atlikėjų koncertai“, - pasakojo viena iš organizatorių V. Navickaitė. Tuo metu, kai vyks parodos, lankytojus prie gamtos priartins ir muzikinis fonas. Netradicinėje erdvėje skambės M. K. Čiurlionio „Miškas“, Vidmanto Blažio gamtos ir paukščių garsų įrašai.

REKLAMA

„Labai džiaugiamės, kad sulaukėme Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės palaikymo. Taip pat malonu, kad prie šio projekto prisijungė tokie išskirtiniai menininkai kaip „Elvyra Design“, I. Mrazauskaitė, broliai Ričardas ir Artūras Anusauskai, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Šorena, Alina Orlova, NIKO orkestras, Vidas Bareikis ir kiti žymūs Lietuvos kūrėjai. Mūsų tikslas parodyti, kad miškas yra atviras visiems, todėl neabejojame, kad kiekvienas tikrai ras sau tinkantį ir patinkantį renginį“, - sakė organizatorė Liucina Mackialo.

Dėl ribotos erdvės koncertų metu bus ribojamas klausytojų skaičius. Iš viso koncertų galės klausytis tik apie 300 žmonių. Todėl bilietus į renginius siūloma įsigyti iš anksto.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų