REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Dar XX a. pabaigoje mokslininkams atradus 4 kraujo grupes, buvo imta joms taikyti įvairias gyvenimiškas sąsajas. Yra mokslininkų iki pat šių dienų tvirtinančių, kad nuo kraujo grupės priklauso kokiomis ligomis žmogus sirgs, koks bus jo charakteris, santykiai su aplinkiniais, imunitetas ir t.t. Ne išimtis ir mitybos įpročiai. Po daugelio tyrimų buvo išsiaiškinta, kad skirtingos kraujo grupių savybės leidžia organizmui virškinti ir įsisavinti tik tai grupei tinkamiausią maistą.

Dar XX a. pabaigoje mokslininkams atradus 4 kraujo grupes, buvo imta joms taikyti įvairias gyvenimiškas sąsajas. Yra mokslininkų iki pat šių dienų tvirtinančių, kad nuo kraujo grupės priklauso kokiomis ligomis žmogus sirgs, koks bus jo charakteris, santykiai su aplinkiniais, imunitetas ir t.t. Ne išimtis ir mitybos įpročiai. Po daugelio tyrimų buvo išsiaiškinta, kad skirtingos kraujo grupių savybės leidžia organizmui virškinti ir įsisavinti tik tai grupei tinkamiausią maistą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

0 (pirma) kraujo grupė

Tai pirmoji kraujo grupė, atsiradusi vystantis žmonijai, ne be reikalo ir gavusi tokį pavadinimą. Ji buvo paplitusi medžiotojų bendruomenėse, kurie buvo pratę maitintis raudona mėsa. Dėl savo protėvių mitybos, šią kraujo grupę turintys šiuolaikiniai žmonės itin mėgsta mėsą. Kad tinkamai būtų galima ją virškinti, jų skrandžio rūgštingumas itin aukštas. Stengiantis, kad rūgštis nekiltų, patartina atsisakyti kavos bei juodosios arbatos, tačiau gerti negazuotą mineralinį vandenį, paprastą vandenį, žaliąją arbatą galima kiek telpa.

REKLAMA

Taip pat reikėtų išlikti atidiems vartojant vaisius, pavyzdžiui, kaip citrusiniai, saldžių sulčių turintys vaisiai, braškės, kadangi jie taip pat kelia rūgštingumą. Apibendrinant, šios kraujo grupės žmonės turėtų kuo mažiau vartoti cukraus ir daugiau rinktis mėsą, lapines, žalios spalvos daržoves.

A (antra) kraujo grupė

Mokslininkai teigia, kad antra kraujo grupė atsirado mūsų protėviams pereinant prie žemdirbystės. Ši grupė, atvirkščiai nei pirmoji, sunkiai įsisavina mėsos produktus, linkusi kaupti riebalus, dėl mažo rūgštingumo sunkiai virškina tiek mėsos, tiek pieno produktus. Dėl šių priežasčių šiai kraujo grupei tinkamiausia vegetariška mityba, patariama valgyti kuo daugiau įvairių riešutų, vaisių, ryžių, makaronų, košių ir panašiai. Nesiekiant kategoriškai apsistoti tik ties vegetarišku maistu, kartais rekomenduojama paskanauti paukštiena ar žuvimi.

REKLAMA
REKLAMA

B (trečia) kraujo grupė

Vėliau pradėjo vystytis trečioji kraujo grupė, kada žmonija atrado gyvulininkystę ir pradėjo ją derinti su žemdirbyste. Taigi, šios grupės atstovų organizmams tinkamiausi yra pieno produktai, tačiau dėl turimos stiprios virškinimo sistemos taip pat tinka vartoti ir mėsą, žuvį, grūdų produktus.

Produktai, kurių vartojimą vis dėlto vertėtų riboti yra kukurūzai, pomidorai bei alyvuogės, o aštrių pipirų vertėtų net atsisakyti, juos pakeičiant imbieru ar aitriosiomis paprikomis. Taip pat B kraujo grupės žmonėms reikėtų riboti suvartojamą cukraus kiekį, saldumynus, išskyrus juodąjį šokoladą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

AB (ketvirta) kraujo grupė

Tai rečiausia ir vėliausiai išsivysčiusi kraujo grupė. Kadangi ji mišri, joje galima rasti įvairių, kitoms grupėms tinkančių savybių. Šios kraujo grupės atstovų valgiaraštis privalo būti įvairus. Dėl nedidelio skrandžio rūgštingumo mėsą tinka valgyti rečiau, mažesnėmis porcijomis, tinka jūros gėrybės, pieno produktai, grudų patiekalai. Kadangi ši grupė mišri, sudėtinga konkrečiai nustatyti tinkamiausius maisto produktus, todėl dažniausiai patys žmonės bandyti įvairų maistą nustato, kas jų organizmui tinkamiausia ir naudingiausia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų