REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Avarija (nuotr. Broniaus Jablonsko)

Rugsėjo 2 d. vakarą pranešta, jog Konarskio gatvėje susidūrė BMW Z3 ir policijos automobilis „Volkswagen“. BMW vairavo septyniolikmetis, neturintis vairuotojo pažymėjimo.

25

Rugsėjo 2 d. vakarą pranešta, jog Konarskio gatvėje susidūrė BMW Z3 ir policijos automobilis „Volkswagen“. BMW vairavo septyniolikmetis, neturintis vairuotojo pažymėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad vaikinas nesuvaldė BMW ir trenkėsi į priešpriešiais važiavusį policijos automobilį. Nors automobiliai susidūrė ne kaktomuša, smūgio būta gana stipraus – automobiliai stipriai apgadinti, į ligoninę išvežti du policijos pareigūnai. Septyniolikmečiui pagalbos neprireikė, tad policija jį išsivežė apklausti.

REKLAMA

Kur vaikinas važiavo ir kodėl, kol kas neaišku. Neatmestina, kad vaikinas supanikavo būtent pamatęs policijos pareigūnus.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos organizavimo ir prevencijos viršininko Gedimino Kalasūno teigimu, neblaivūs nepilnamečiai prie vairo yra tikra retenybė ir todėl tokie atvejai nelaikomi didele problema: „Su nepilnamečiais šiaip problemų nėra, jie nėra eismo dalyvių blogoji pusė, kad būtų didelių problemų, kad karą reikėtų jiems skelbti. Dažniau būna, kad tie nepilnamečiai atsisėda ant motorėlių ir neturi teisių vairuoti, o ir be to didesnė problema yra jaunimas virš 20 ir daugiau. Riba tarp 20 iki 30 metų, į ją patenka dauguma greičio mėgėjų, viršijančių greitį. Dar yra tie žmonės, kurie neįvertina savo išgerto alkoholio kiekio iš vakaro ir sėda už vairo iš ryto ir jie įpučia tą lengvą girtumą iki 1 promilės.“

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnas sakė, jog nepilnamečiai, vyresni, nei 16 metų, atsakomybę jau prisiima patys, tik jiems taikomos kiek švelnesnės bausmės: „Dėl atsakomybės: nuo 16 metų jie asmeniškai atsako pilnai. Jiems surašomas protokolas, jis yra asmuo, padaręs pažeidimą ir jam skiriama administracinė nuobauda. Tik yra tokios išlygos, kad, sakykime, nepilnamečiui negali būti administracinis areštas ir galioja bendroji norma, kad skiriama ne daugiau pusės baudos. 129 str. – neblaivių vairavimas neturint teisės vairuoti. Bauda nuo 1158 eurų iki 1448 eurų. Tai jam skiriama būtų pusė baudos. Taigi, jei jis atitinka sąlygas, skiriama pusė baudos, jei neturi galiojančių administracinių nuobaudų.“  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų