REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arūnas Storpirštis: į universitetą – be atestato

Man atrodė, kad vaidinti yra taip lengva, natūralu, kad tai yra kažkoks tai žaidimas, pirmadienį „Žinių radijui“ sakė aktorius Arūnas Storpirštis.

Man atrodė, kad vaidinti yra taip lengva, natūralu, kad tai yra kažkoks tai žaidimas, pirmadienį „Žinių radijui“ sakė aktorius Arūnas Storpirštis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nebuvo kitos išeities, kaip tik eiti į menus, nes labai slabnai mokėmės. <...> Vis galvojau, mano buvo tokia vaikystės svajonė, kadangi jaunystėj sportavau daug, visas sporto rungtis iš eilės, kol nesusižavėjau arkliais, žirgais, jojau trikovę, tokia rimtą sporto šaką“, - laidoje „Ačiū, kad atėjote“ kalbėjo A. Storpirštis.

REKLAMA

Lietuvos valstybinę konservatoriją baigęs aktorius pirmiausiai svajojo tapti sporto žurnalistu, vis dėlto koją pakišo brandos egzaminai vidurinėje mokykloje.

„Aš galvojau, visai nekvailai galvojau, norėjau būti sporto žurnalistu, bet paskui taip išėjo, kad nuėjom be atestato... nes geometrijos egzaminą paskutinį mes, taip sakant nuskridom. Nuėjom, bet nieko gero neišėjo. Ir tada mes turėjom laikyti pataisą liepos pabaigoje, o stojamieji liepos pradžioje. Tai amžiną atilsį prorektorė Irena Vaisytė mus priėmė be atestato su Ramanausku. Tikrai nelegalu ir man po šiai dienai keista, žinant jo biografiją, kad ji taip išdrįso“, - pasakojo aktorius.

REKLAMA
REKLAMA

O štai pradines klases aktorius, nors ir per vargus, kaip pats sako, bet baigė gerais pažymiais, nes tėvai jam už gerus mokslus buvo pažadėję dviratį.

„Mūsų pradinių klasių mokytoja Dovydaitienė, legendinė mokytoja, kuri, kai mes baigėme tas keturias klases, kurias aš baigiau be trejetų, kadangi man buvo pažadėtas dviratis <...>, ji po keturių klasių atsisveikindama įdėjo kiekvienam mūsų po vokelį. Ten bandė atspėti, ką ji įsivaizduoja, kokį kelią mes pasirinksime. <...> Nieko blogo [neįsivaizdavo], ne taip blogai, kaip išėjo. Humanitarą... aš rašiau, mėgdavau rašinėti. Tai toks gražus prisiminimas“, - laidoje prisiminė A. Storpirštis.

Visą laidos „Ačiū, kad atėjote“ įrašą galite išgirsti ČIA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų