REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Daviso taurė. Trečioji diena. Ričardas Berankis - Ilja Marčenko (nuotr. Eimanto Genio)

Sekmadienį prasidėjo lemiamos kovos Daviso taurėje. Vilniuje, „Siemens“ arenoje žaidžia Lietuvos ir Ukrainos rinktinės. Po dviejų dienų ukrainiečiai pirmauja 2:1.

31

Sekmadienį prasidėjo lemiamos kovos Daviso taurėje. Vilniuje, „Siemens“ arenoje žaidžia Lietuvos ir Ukrainos rinktinės. Po dviejų dienų ukrainiečiai pirmauja 2:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečioji diena prasidėjo nuo Ričardo Berankio ir Ilja Marčenkos mačo. Pirmoji lietuvos raketė, Ričardas Berankis nesugebėjo įveikti antrojo šimtuko žaidėjo - Ilja Marčenkos, pralaimėdamas 5:7, 2:6, 2:6, mačas truko 2 valandas 11 minučių. Lietuviai pralaiminėjo ukrainiečiams 3:1 ir prarado visas viltis laimėti varžybas. Kiek vėliau, nieko nelemenčiose rungtynėse sustiko Lukas Mugevičius (ATP-623) su Maratu Deviatjarovu (ATP-649). Lietuvos tenisininkas pralaimėjo 6:1, 6:3.

REKLAMA

Penktadienį pirmasis į kovą stojo Ričardas Berankis (Atp-74) ir Vladislavas Manafovas (ATP-441). Pergalę šventė lietuvis 6:4, 6:2, 6:2. Kiek vėliau susitiko Laurynas Grigelis (ATP-259) su Ilja Marčenka (ATP-117). Po penkių setų kovos Grigelis turėjo pripažinti varžovo pranašumą rezultatu 0:6, 1:6, 7:6 (7:5), 6:4, 3:6.

Vakar dvejetų mače žaidė Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis prieš Denisą Molčanovą ir Ilją Marčenką. Lietuviai pralaimėjo rezultatu 6:7 (4:7), 7:6 (7:3), 4:6, 2:6.  

REKLAMA
REKLAMA

Ričardas Berankis 5:7, 2:6, 2:6 Ilja Marčenka

Mačo eiga:

Ukrainietį nuo pergales skyrė tik 1 geimas, o paduodant Marčenkai Berankis pirmaco 15:40, tačiau ir vėl nepasinaudojęs savo progomis lietuvis pralaimėjo.

Marčenka sausai laimėjo savo padavimus. Tuo tarpu Berankiui ir toliau „juodai“ nesiseka. Marčenka turėjo „brake pointą“ ir juo pasinaudojo.

Ukrainietis laimėjo savo padavimus, o Marčenka turėjo pirmąjį „brake pointą“ trečiajame sete ir juo pasinaudojo.

Marčenka ir toliau laimi savo padavimus. Tačiau kol kas Berankis per savo padavimus nesuteikia „brake pointu“ varžovui ir pirmauja 2:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiąjį setą Berankis pradėjo užtikrintai ir laimėjo savo padavimus,

Ukrainietis sausai laimėjo savo padavimus ir pirmauja 2:0. Antrajame sete Berankis turėjo septynis „brake pointus“, tačiau nei vienu savo šansu nepasinaudojo.

„Trečias kartas nemeluoja“, rodos ši patarlė tenise negalioja. Ričardas Berankis per ukrainiečio padavimus pirmavo 0:40, tačiau Marčenka laimėjo penkis taškus iš eilės ir pirmauja 5:1. Savo padavimus pirmoji lietuvos raketė šiaip ne taip laimėjo ir išlaiko savo šansus antrajame sete.

Ričardas ir vėl turėjo du „brake pointus“, tačiau ir vėl nesugebėjo jais pasinaudoti. Ukrainietis taip pat turėjo „brake pointą“, tačiau skirtingai nei Berankis, juo pasinaudojo.

REKLAMA

Berankis per varžovo padavimus taip pat pirmavo 15:40, tačiau savo progomis nepasinaudojo ir atsilikinėja 2:0. Antrąją savo padavimų seriją lietuvis laimėjo ir atsilieka tik 1 geimu.

Marčenka ir vėl turėjo du „brake pointus“ per pirmąją Berankio padavimų seriją ir iš antro karto nubreikavo lietuvos tenisininką.

Ukrainietis laimėjo savo padavimus ir pirmąjį setą.

Ilja Marčenka laimėjo dar vieną savo padavimų seriją ir išlygino rezultatą 5:5. Ilja Marčenka turėjo „brake pointą“ per Berankio servus ir juo pasinaudojo. Berankis privalo laimėti varžovo padavimus, jeigu nori laimėti pirmąjį setą.

REKLAMA

Marčenka laimėjo savo padavimus, tačiau Berankis buvo įsitikinęs, kad ukrainietis paskutinio smūgio į aikštelę nepataikė. Įpykęs Berankis sausai laimėjo savo padavimus.

Ukrainietis nesunkiai laimėjo savo padavimus. Ričardui Berankiui teko pavargti per savo padavimus, tačiau geimą laimėjo ir toliau išlaiko persvarą 4:3.

Paduodant Ilja Marčenkai pirmavo 15:40, pirmuoju šansu Berankis nepasinaudojo, tačiau antrojo vėjais nepaleido ir išlygino rezultatą. Savo padavimų seriją Berankis laimėjo sausai ir pirmauja 3:2.

Ukrainietis savo padavimus laimėjo sausai ir užtikrintai pirmauja mačo pradžioje. Ilja Marčenka per Berankio padavimus vėl pirmavo 30:40, tačiau Berankis atsitiesė ir laimėjo savo padavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis padavinėjo Ričardas Berankis. Ilja Marčenka jau per pirmąją lietuvio padavimų seriją nubreikavo lietuvos tenisininką ir išsiveržė į priekį.

Tvarkaraštis:

Penktadienis:

Ričardas Berankis 6:4, 6:2, 6:2 Vladislavas Manafovas

Laurynas Grigelis 0:6, 1:6, 7:6 (7:5), 6:4, 3:6 Ilja Marčenka

Šeštadienis:

Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis 6:7 (4:7), 7:6 (7:3), 4:6, 2:6 Denisas Molčanovas ir Ilja Marčenka

Sekmadienis:

Ričardas Berankis - Ilja Marčenka

Laurynas Grigelis - Vladislavas Manafovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų