REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvoje prasidėjo lašišų žvejybos sezonas. Karališką žuvį mėgėjai galės gaudyti iki spalio 15 dienos.

 Lietuvoje prasidėjo lašišų žvejybos sezonas. Karališką žuvį mėgėjai galės gaudyti iki spalio 15 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas šimtai meškerykočių paupiuose nekyšo, tačiau aplinkosaugininkai jau pradėjo stebėjimo ir tikrinimo operaciją: gaudomi pažeidėjai, neturintys licencijų, žvejojantys tam neskirtose vietose ir sugaunantys neleistiną kiekį lašišos.

REKLAMA

Aplinkosaugininkai primena, kad lašišas bei šlakius žvejoti galima tik su specialia licencija, kurią galima įsigyti ir mėnesiui, ir vienai dienai. Sugavus nemažesnę nei 65 centimetrų žuvį privaloma licenciją nuplėšti nurodytoje vietoje, ir tai reikia padaryti per penkias minutes. Norint žvejoti toliau, būtina įsigyti naują licenciją.

„Reikia žvejams priminti, kad nepaisant to, kad pagavai ir nuplėšei licenciją, jos negalima išmesti. Visą laiką, kol žuvis yra transportuojama turi licencija būti. Kitaip ji bus laikoma neteisėtai pagauta. Reikia priminti, kad tokios žuvies pardavinėti negalima. Tai draudžia mėgėjų žvejų taisyklės“, - aiškina aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu lašišas su licencijomis leidžiama žvejoti Neries, Žeimenos, Vilnios, Šventosios, Siesarčio bei Širvintos upėse. Tačiau pabrėžiama, kad tai reikėtų daryti šviesiu paros metu ir iki 100-o metrų nuo intakų.

Pažeidęs taisykles žvejys gali būti nubaustas iki 600 eurų bauda, taip pat konfiskuojama įranga. Nustačius žalą gamtai, už kiekvieną lašišą ir šlakį - bauda po 600 eurų. Ichtiologiniuose draustiniuose baudos trigubėja.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų