REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Daviso taurė. Ričardas Berankis - Vladislavas Manafovas (nuotr. Eimanto Genio)

Penktadienį „Siemens" arenoje į kovą stojo Lietuvos ir Ukrainos komandos dėl išlikimo pirmoje Daviso taurės grupėje. Varžybos prasidėjo nuo akistatos tarp Ričardo Berankio (ATP-74) ir Vladislavo Manafovo (ATP-441). 

40

Penktadienį „Siemens" arenoje į kovą stojo Lietuvos ir Ukrainos komandos dėl išlikimo pirmoje Daviso taurės grupėje. Varžybos prasidėjo nuo akistatos tarp Ričardo Berankio (ATP-74) ir Vladislavo Manafovo (ATP-441). 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ričardas Berankis iškovojo pergalę rezultatu 6:4, 6:2, 6:2 ir išvedė lietuvius į priekį. Antroje dvikovoje pergalę šventė Ukrainos tenisininkas rezultatu 6:0, 6:1, 6:7 (5:7), 4:6, 3:6. Po pirmosios dienos rezultatas lygus 1:1.

REKLAMA

Mačo eiga:

Laurynas Grigelis 0:6 1:6 7:6 (7:5) 6:4 3:6 Ilja Marčenka

Grigelis sausai pralaimėjo savo padavimų seriją ir Ilja Marčenka padavinėja mačui. Ukrainietis laimėjo dar vieną sausą geimą ir iškovojo pergalę.

Marčenka nubreikavo lietuvį ir išlygino rezultatą geimais 3:3. Ukrainietis sausai laimėjo savo padavimus ir išsiveržė į priekį lemiajame sete 4:3.

Paduodant Grigeliui ukrainietis dar kartą metė raketę į žemę, o geimą laimėjo lietuvis. Savo padavimus taip pat laimėjo Ilja Marčenka.

REKLAMA
REKLAMA

Grigelis laimėdamas savo padavimus išlygino rezultatą, o poto laimėjęs varžovo padavimus išsiveržė į priekį 2:1.

Marčenka sėkmingai pradėjo lemiamą setą laimėdamas savo padavimus.

Laurynas Grigelis laimėjo savo padavimus ir kova toliau vyks penktajame sete.

Ilja Marčenkai pavyko atsitiesti ir laimėjo Grigelio padavimus. Ukrainietis taip pat nesunkiai laimėjo savo padavimus ir gražino intrigą ketvirtajame sete.

Laurynas Grigelis laimėjo dar vieną kartą laimėjo savo padavimus, o Ilja Marčenka atrodo visiškai palūžęs. Visgi savo padavimus ukrainiečiui pavyko laimėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilja Marčenka paduodant Grigeliui kelis kartus prieštaravo teisėjui, tačiau Grigelis vistiek laimėjo savo padavimus. Grigeliui išligynus rezultatą ėjo vėl aiškintis su teisėju, o raketę metė į žemę. Pralaimėjus dar vieną tašką, ukrainietis ir toliau nevaldė savo nervų šveisdamas rakėtę antrąkart į žemę, o poto vėl pralaimėjo savo padavimus.

Laurynas Grigelis užtikrintai laimėjo savo padavimus, o poto nubreikavo savo varžovą ir išsiveržė į priekį 2:1.

Ketvirtajame sete pirmas padavinėjo ukrainietis ir be didesniu sunkumu laimėjo pirmąjį geimą.

„Tie-breaką“ laimėjo Laurynas Grigelis rezultatu 7:5 ir kova keliasi į ketvirtą setą.

Marčenka sausai laimėjo savo padavimus ir viskas trečiajame sete sprendžiasi „tie-breake“.

Grigelis ir vėl laimėjo varžovo padavimus, nepaisant to, jog ukrainiečiui truko vos vieno taško, kad laimėtu mačą. Per Grigelio padavimus Marčenka turėjo šansą laimėti Grigelio padavimus, tačiau Grigelis sužaidė tiksliai ir pirmauja 6:5.

REKLAMA

Grigelis iškart atliko ką ir reikėjo – laimėjo varžovo padavimus, taip išlygindamas rezultatą. Tačiau ilgai džiaugtis Lietuvos tenisininkai negalėjo, Marčenka vėl nubreikavo Grigelio padavimus ir jeigu laimės savo padavimus, laimės ir mačą.

Ukrainietis nesunkiai šįkart laimėjo savo padavimus ir išlygino rezultatą. Tačiau Laurynas Grigelis nelaimėjo nė taško per savo padavimus ir dabar yra priverstas nubreikuoti savo varžovą.

Paduodant Marčenkai, Grigelis turėo „brake point‘ą“, tačiau ukrainietis nuėjo pasikalbėti su treneriu, kas sukėle didžiulę nepasitenkinimo bangą tarp žiūrovų, o tašką laimėjo ukrainietis. Tame pačiame geime ukrainietis nuėjo išreikšti nepasitenkinimą teisėju, kas ir vėl sukėlė nepasitenkinimu audrą. Ilgą ir permainingą geimą laimėjo ukrainietis. Laurynas Grigelis daug greičiau laimėjo savo padavimus ir pirmauja 3:2.

REKLAMA

Ukrainietis laimėjo savo padavimus be didesnio vargo, tačiau lietuvis vėl užtikrintai laimėjo savo padavimus ir trečiajame sete pirmauja 2:1.

Laurynas Grigelis užtikrintai pradėjo trečiąjį setą, laimėdamas sausai savo padavimus.

Rodos, kad šiandien Grigelis išlipo ne ta koja iš lovos. Sausai pralaimėjęs savo padavimus, lietuvis pralaimėjo sausai ir Marčenkos padavimus, bei setą rezultatu 6:1.

Marčenka vėl laimėjo Grigelio padavimus, nepaisant to, kad lietuvis pirmavo 40:15. Per ukrainiečio padavimus Laurynas vėl pirmavo 15:40, tačiau lietuvis ir vėl nepasinaudojo savo progomis ir pralaimėjo. Rezultatas 4:1 ukrainiečio naudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laurynas Grigelis pagaliau laimėjo savo padavimus ir išlygino antrojo seto rezultatą 1:1. Per ukrainiečio padavimus Grielis pirmavo 0:30, tačiau ukrainietis užtikrintai laimėjo sekančius keturis taškus ir toliau laimi visus savo padavimus. 2:1.

Antrąjį setą vėl sėkmingiau pradėjo Marčenka. Ukrainietis nesunkiai laimėjo savo padavimus ir pirmauja 1:0.

Laurynas Grigelis pirmajame sete nesugebėjo iškovoti nė geimo ir pralaimėjo sausai 6:0.

Ketvirtojo geimo pradžioje teisėjas paprašė nutraukti tašką, nes korte pradėjo skambėti telefonas. Kaip vėliau pasirodė, ten buvo teisėjo telefonas. Tokia kuriozinė situacija Grigeliui nepadėjo ir lietuvis pralaimėjo dar vieną savo padavimų seriją. Tuo tarpu ukrainietis ir toliau laimi savo padavimus. Ukrainietis priekyje 5:0.

REKLAMA

Ilja Marčenka jau per pirmuosios Grigelio išnaudojo „brake point‘ą“ ir įgijo 2 geimų persvarą prieš lietuvį. Nesunkiai savo padavimus laimėjęs ukrainietis pirmauja 3:0.

Servuoti pradėjo Ukrainos tenisininkas. Laurynas Grigelis iškart kabinosi į varžovo padavimus, tačiau 4 minutės trūkusi geimą laimėo Marčenka.

 

 

Ričardas Berankis 6:4, 6:2, 6:2 Vladislavas Manafovas

Sugiedoti abiejų šalių himnai ir apšilinėti pradėjo Ričardas Berankis su Vladislavu Manafovu.

Pirmasis servuoja Ukrainos tenisininkas, o prieš prieš prasidedant mačui abiejų šalių sirgaliai susigrūmė, kurie garsiau palaiko savo komanda.

REKLAMA

Ričardas Bernakis laimėjo varžovo padavimus ir pirmajame sete pirmauja 1:0.

Berankis padidino savo persvarą iki 2:0, tačiau Ukrainos tenisininkas atsigavo ir sušvelnino rezultatą iki 2:1.

Ričardas Berankis sausai laimėjo savo padavimus, o game‘ą užbaigė ace‘u. Lietuvis turėjo dar vieną progą nubreikuoti Manafovą , tačiau progos neišnaudojo ir ukrainietis laimėjo savo padavimus. 3:2.

Berankis vėl sausai laimėjo savo padavimus. Per ukrainiečio padavimus Berankius pirmavo 0:40, tačiau Vladislavas Manafovas laimėjo penkis taškus iš eilės ir savo padavimus. 4:3.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Berankis ir toliau per savo padavimus nesuteikia šanso jų laimėti ukrainieičiui. Berankiui iki pirmojo seto trūksta tik 1 geimo, tačiau ukrainietis užtikrintai laimėjo savo padavimus ir atsilieka rezultatu 5:4.

Lietuvis nesunkiai laimėjo savo padavimus ir pirmąjį setą rezultatu 6:4.

Antrajame sete pirmas padavinėja ukrainietis Vladislavas Manafovas. Tačiau Ričardas Berankis vėl užtikrintai pradėjo setą ir laimėjo varžovo padavimus.

Lietuvis ir toliau užtikrintai laimi savo padavimus, nepralaimėjęs nė taško antrajame game, o vęl nubreikavęs ukrainiečio padavimus, Berankis pirmauja 3:0.  

REKLAMA

Ričardas ir toliau nepralaimi savo padavimų, tačiau šį kartą sausai savo padavimus laimėjo ir ukrainietis. 4:1.

Po dar vienos užtikrintos lietuvio padavimų serijos, Berankiui trūksta tik 1 geimo iki antrojo seto. Visgi ukrainietis nesiteikia pralaimėti be kovos ir laimėjo savo padavimus. 5:2.

Ričardas Berankis eilinį kartą laimėjo sausai savo padavimus ir antrąjį setą laimėjo 6:2.

Berankis trečią kartą laimėjo pirmuosius varžovo padavimus ir trečiajme sete pirmauja 1:0.

Ace‘u užbaigdmas dar vieną savo sausa padavimų seriją Berankis priekyje 2:0, o laimėjęs varžovo padavimus Berankis artėja prie pirmosios lietuvių pergales.  

REKLAMA

Berankis savo galingais smūgiais nesuteikia jokiu vilčių ukrainiečiui nubreikuotį lietuvį, tačiau per savo padavimus Ukrainos tenisininkas sausai laimėjo ir toliau išlaiko šansus laimėti šiandien. 4:1.

Ukrainos tenisininkas iš paskutiniųjų jėgų stengiasi laimėti Berankio padavimus, tačiau lietuvis ir toliau išlieka nepralimėjęs savo padavimu ir dabar jam trūksta tik 1 geimo iki pergalės. Manafovas savo padavimus laimėjo ir rezultatas trečiajame sete 5:2 lietuvio naudai.

Ričardas Berankis mačą užbaigė dar kartą užtikrintai laimėjęs savo padavimus ir iškovojo pirmąją lietuvių pergalę rezultatu 3:0 (6:4, 6:2, 6:2).

Tvarkaraštis:

Penktadienis:

Ričardas Berankis - Vladislavas Manafovas

Laurynas Grigelis - Ilja Marčenka

Šeštadienis:

Lukas Mugevičius ir Dovydas Šakinis - Denisas Molčanovas ir Deviatiarovas

Sekmadienis:

Ričardas Berankis - Ilja Marčenka

Laurynas Grigelis - Vladislavas Manafovas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų