REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijos kapitalo vieną didžiausių prekybos tinklų šalyje valdanti bendrovė „Rimi Lietuva“ už piktnaudžiavimą skirta 73 tūkst. eurų bauda.

Švedijos kapitalo vieną didžiausių prekybos tinklų šalyje valdanti bendrovė „Rimi Lietuva“ už piktnaudžiavimą skirta 73 tūkst. eurų bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baudą skyrusi Konkurencijos taryba taip pat įpareigojo įmonę nutraukti nesąžiningus veiksmus. Tarybos teigimu, „Rimi Lietuva“ į 2010-2015 metų sutartis su tiekėjais įtraukė nuostatas, kurios įpareigojo įmones iš anksto sumokėti už pardavimų skatinimą.

REKLAMA

„Tokios standartinės nuostatos varžė tiekėjų galimybes laisvai veikti rinkoje – ribojo tiekėjų galimybes pasirinkti jiems naudingiausius prekių pardavimo skatinimo būdus“, - rašoma pranešime.

Tyrimą gegužę pradėjusi taryba teigė pernai gavusi informacijos, kad „Rimi Lietuva“ galėjo reikalauti iš tiekėjo tiesiogiai ar netiesiogiai apmokėti dalį išlaidų, kai skelbė jo produkcijos akcijas.

Kovo pradžioje taryba skelbė, kad prekybos tinklai vis dar spaudžia tiekėjus, nors penktadalio jų pozicijos kiek sustiprėjo. Iš apklausoje dalyvavusių 82 tiekėjų 73 proc. teigė, kad jų padėtis derantis dėl naujų sutarčių nepasikeitė.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu prekybos įmonių, turinčių didelę rinkos galią, kriterijus atitinka 4 įmonės: „Maxima LT“, „Palink“, „Rimi Lietuva“ ir „Norfos mažmena“.

Konkurencijos taryba pernai gruodį už 10 metų trukusį draudžiamą susitarimą su šaldytos tešlos produktų gamintoja „Mantinga“ dėl produktų kainų derinimo bendrovei „Maxima LT“ skyrė 16,9 mln. eurų, o „Mantingai“ - 4,4 mln. eurų baudas. Teismas šią savaitę sumažino baudas iki atitinkamai 15,185 mln. ir 3,984 mln. eurų. Be to, taryba pernai sausį pripažino, kad „Maxima LT“, sudarydama sutartis su maisto prekių ir gėrimų tiekėjais, pažeidė įstatymą, todėl jai buvo skirta 11,6 tūkst. eurų bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rimi Lietuvos“ valdytoja yra „Rimi Baltic“ ,kurią valdo Švedijos bendrovė „ICA Gruppen“.

„Rimi Lietuva“: įmonę nubaudusi Konkurencijos taryba elgiasi nenuosekliai

Vieną didžiausių šalies prekybos tinklų valdanti bendrovė „Rimi Lietuva“ pareiškė, kad Konkurencijos taryba, už piktnaudžiavimą rinka skyrusi jai baudą, elgiasi nenuosekliai. „Rimi Lietuvos“ atstovė spaudai Giedrė Bielskytė sako, kad bendrovė pastaruosius 5 metus sutartis su tiekėjais teikė tarybai.

„Iki šios dienos, per penkerius metus mes nesame gavę jokio priekaišto iš šios institucijos, kad mūsų sutartys su tiekėjais kokiu nors būdu pažeistų konkurencinę teisę. Atvirkščiai, Konkurencijos taryba monitoringo pažymose, kurios yra skelbiamos viešai, net kelis kartus yra paminėjusi, kad rinkodaros biudžeto nuostatos neprieštarauja įstatymams“, - BNS sakė G.Bielskytė.

Anot jos, sprendimas įmonę nustebino, nes taryba esą elgiasi nenuosekliai ir keičia ligšiolinę praktiką. D.Bielskytės teigimu, „Rimi Lietuva“ vėliau spręs, ar skųsti tarybos sprendimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų