REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 15-metę pėsčiųjų perėjoje Vilniuje Pilaitės prospekte mirtinai sužalojęs buvęs policijos pareigūnas Andrejus Antonevičius prašo teismo neskirti jam realios laisvės atėmimo bausmės.

 15-metę pėsčiųjų perėjoje Vilniuje Pilaitės prospekte mirtinai sužalojęs buvęs policijos pareigūnas Andrejus Antonevičius prašo teismo neskirti jam realios laisvės atėmimo bausmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Buvau neatidus“, - į teisėjos klausimą, kodėl įvyko avarija, atsakė kaltinamasis.

43 metų vyrui pareikšti įtarimai, kad pernai spalio 29 dieną, važiuodamas automobiliu antra eismo juosta, buvo neatidus ir neatsargus, artėdamas prie pėsčiųjų perėjos vairuotojas nesulėtino greičio ir prieš ją nesustojo. Trečia juosta važiavęs kitas automobilis sustojo. A.Antonevičiaus mašina partrenkė iš kairės į dešinę ėjusią pėsčiąją.

REKLAMA

Teismo posėdyje ketvirtadienį paaiškėjo, kad vyras tądien buvo vartojęs alkoholio, tačiau jo kiekis neviršijo leistinos ribos. Koks buvo kiekis nustatytas, teisėja neįvardijo.

„Alkoholio vartojimo faktas nustatytas, bet jis neviršijo ribos“, - teismo posėdyje paskelbė bylą nagrinėjanti teisėja Julita Dabulskytė-Raizgienė. Buvo nustatytas 0,17 promilės alkoholio.

„Iš pusseserės važiavau, širdies lašų buvau išgėręs“, - teisėjai atsakė A.Antonevičius. Jis aiškino, kad jam tuo metu spaudė širdį ir jis vartojo vaistus.

REKLAMA
REKLAMA

Policininko bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto apylinkės teismas apylinkės teismas nusprendė taikyti sutrumpintą įrodymų tyrimą, nes kaltinamasis kaltę pripažįsta. Į posėdžius liudytojai nebus kviečiami. Kitame posėdyje, kuris vyks spalio 13 dieną, vyks baigiamosios kalbos.

„Visų pirma noriu atsiprašyti, nuoširdžiai apgailestauju, pripažįstu visiškai savo kaltę, turėjau būti atidesnis ir sumažinti greitį pėsčiųjų perėjos zonoje“, - sakė kaltinamasis, duodamas parodymus teismui.

Jis pasakojo važiavęs 65 kilometrų per valandą greičiu, perėjoje nieko nepastebėjo, apšvietimas buvo tik iš dešinės pusės ir jis buvo nelabai geras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Juodą siluetą pamačiau ir iškart pajutau smūgį į dešinę priekinę pusę, stabdžiau automobilį ir pamačiau gulinčią mergaitę. Patyriau šoką, bandžiau skambinti Bendruoju pagalbos telefonu, bet man nepavyko, nes rankos drebėjo, kažkoks žmogus padėjo. Pas mergaitę dar buvo pulsas“, - pasakojo kaltinamasis.

Žuvusios merginos tėvas, motina ir brolis pareiškė civilinius ieškinius. Bendra turtinė žala siekia beveik 4 tūkst. eurų, kiekvienas nukentėjusiųjų prašo priteisti po 30 tūkst. eurų neturtinės žalos. Buvęs policininkas sakė gaunantis 230 eurų dydžio pensiją, dabar dirba pagalbiniu darbuotoju, gauna minimalią algą.

REKLAMA

„Tokios sumos nerasiu ir negalėsiu atlyginti, nes namas užstatytas, esu paėmęs 150 tūkst. litų (43 tūkst. 443 eurų) paskolą“, - sakė kaltinamasis, teisėjos klausiamas apie galimybę atlyginti žalą žuvusios paauglės šeimai.

Advokatas ankstesniame posėdyje liepos mėnesį yra sakęs, kad jo klientas jau pervedė dalį pinigų žuvusios merginos šeimai. Žuvusiosios artimieji žurnalistams sakė, kad kaltinamasis jų atsiprašė.

Nelaimė įvyko pernai spalio 29 dieną apie 19.10 val. Pilaitės prospekte. „Volkswagen Sharan“, kurį vairavo neuniformuotas ne tarnybos metu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto 4-ojo policijos komisariato postinis A.Antobevičius, partrenkė ir mirtinai sužalojo per gatvę nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusią paauglę.

Po nelaimės Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius sakė, kad 2012 metais šią parėją norėta panaikinti arba padaryti reguliuojamą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų