REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Lietuvai stojant į EBPO reikės įgyvendinti reformas, teigia Ekonominės plėtros ir bendradarbiavimo organizacijos (EBPO) generalinio sekretoriaus pavaduotoja. Pasak Mari Johannos Kiviniemi, Lietuvai reikės peržiūrėti valstybės įmonių valdymą, tačiau konkretūs būtini pokyčiai paaiškės vertinant šalį.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Vertinimo procesas gali būti nuostabus katalizatorius reformoms, siekiant pagerinti Lietuvos konkurencingumą. Tačiau Lietuva nekeičia įstatymų ir nejuda EBPO link tam, kad mes būtume patenkinti. Visos šios reformos padės valstybei“, - ketvirtadienį po susitikimo su šalies prezidente Dalia Grybauskaite Vilniuje sakė M.J.Kiviniemi.

REKLAMA

Pasak jos, konkrečios reformos paaiškės vertinimo metu - pokyčių gali reikėti valstybės valdomų įmonių bei kovos su korupcija srityse.

„Jei paminėčiau keletą sričių, kuriose greičiausiai reikės teisinių pokyčių, tai jos būtų valstybės valdomose įmonėse ir taip pat prisijungiant prie EBPO antikorupcijos konvencijos“, - teigė EBPO atstovė.

Prezidentėas vyriausiasis patarėjas užsienio politikos klausimais taip pat teigė, kad Lietuva stojimo metu gali pagerinti įmonių valdymą bei kovoti su korupcija.

REKLAMA
REKLAMA

„Narystės derybos ir pati narystė organizacijoje - tai galimybė mūsų valstybei įgyvendinti svarbias reformas ir tuo pačiu sustiprinti mūsų pajėgumus. Ypač svarbu, prezidentė tai pažymėjo susitikime, - pasinaudoti gerosios praktikos patirtimi dirbant su valstybinių įmonių valdymo procesais bei kovoje su korupcija“, - tikino Renaldas Vaisbrodas.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad Vyriausybė sieks laiku įgyvendinti Lietuvos ir EBPO veiksmų planą.

„Rengiamės būtinoms peržiūroms valstybės valdomų įmonių, inovacijų politikos, ekonominio vertinimo, jaunimo užimtumo ir rinkos atvirumo srityse“, – pranešime sakė A.Butkevičius, ketvirtadienį taip pat susitikęs su M.J.Kiviniemi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M.J.Kiviniemi pabrėžė, kad tai tik stojimo į EBPO pradžia, ir šalis bus griežtai vertinama: „Kas vyks dabar - bus griežtas Lietuvos įstatymų leidėjo politikos ir praktikos vertinimas“.

Lietuva liepą buvo oficialiai pakviesta pradėti derybas su EBPO. Organizacijos narėmis gali tapti tik ekonomiškai išsivysčiusios ir stabilios valstybės. Šiuo metu jai priklauso 34 šalys, tarp kurių – Vokietija, JAV, Australija.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų