REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė nusprendė didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį, ketvirtadienį „Žinių radijui“ pranešė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Vyriausybė nusprendė didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį, ketvirtadienį „Žinių radijui“ pranešė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Trečiadienį buvo sutarta, kad neapmokestinamųjų pajamų dydis (NPD) bus didinimas nuo 166 eurų iki 200 eurų tiems asmenims, kurių atlyginimas siekia 928 eurus (3250 litų). Tai sprendimas, kuris sumažins mokestinę naštą ir padidins gyventojams realiais pajamas, jeigu ir nebus keliamas atlyginimas“, - laidoje „Pozicija“ sakė Ministras Pirmininkas.  

REKLAMA

Ministras Pirmininkas tikisi, jog NPD didinimas sumažins mokestinę naštą mažas pajamas gaunantiems asmenims bei padidins mokesčių sistemos progresyvumą.   Taip pat nuo 2016 m. sausio 1 d. bus didinamas ir NPD už vaikus.   „Šiuo metu už vieną vaiką yra skaičiuojama 60 eurų, o nuo ateinančių metų sausio 1 d. bus didinama dvigubai – iki 120 eurų. Ir tikiuosi, kad tai irgi bus paskata ir jaunoms šeimoms, ir tai bus skaičiuojama tokia suma už kiekvieną vaiką“, - teigė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pirmininkas tikina, kad tokia galimybė yra reali ir ji bus svarstoma kartu su biudžetu.

„Priėmus tokį pasiūlymą, kuris yra realus, ir atitinkantis valstybės galimybes, mažesnes pajamas gaunančių žmonių realios pajamos padidėtų, o verslas nepatirtų padidėjusių kaštų. Didėtų vidaus vartojimas, o kartu ir įplaukos į biudžetą. Svarstytume šią galimybę kartu su biudžetu“, - sakė premjeras.

Jo nuomone, tokį žingsnį teigiamai įvertins šeimos auginančios vaikus ir mažas pajamas gaunantys žmonės.

Pasak A.Butkevičiaus, pastaruoju metu labai pagerėjo mokesčių administravimas: „Mokesčių administravimas nepaprastai pagerėjo, labai pagerėjo, ir mus tai labai džiugina, ir netgi PVM surinkimas, kur anksčiau buvo nuo plano atsiliekama labai stipriai - šiuo metu situacija ženkliai pasikeitė“.

Pasak premjero, pasiūlymas bus svarstomas kartu su 2016 metų biudžetu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų