REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Jonas Mačiulis nuskandino itališką Fiat'ą (nuotr. facebook.com)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė tęsia žygį „Eurobasket 2015“ turnyre. Ir tą daro itin sėkmingai. Ketvirtfinalyje lietuviai po pratęsimo įveikė Italiją rezultatu 95:85.

38

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė tęsia žygį „Eurobasket 2015“ turnyre. Ir tą daro itin sėkmingai. Ketvirtfinalyje lietuviai po pratęsimo įveikė Italiją rezultatu 95:85.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Rungtynių eiga:

Pratęsimas

J. Valančiūnas jį pradeda dvitaškiu iš po krepšio. D. Gallinari atsako tuo pačiu. Likus žaisti mažiau nei tris minutes - 81:81. M. Kalnietis pataiko tritaškį ir išveda Lietuvos rinktinę į priekį 86:81, tačiau netrukus M. Belinelli dvitaškiu švelnina rezultatą. Po J. Valančiūno taiklių dviejų baudos metimų - 88:83. Klysta italai, J. Valaniūnas didina persvarą - 90:83. Iniciatyvos lietuviai nepaleido iš rankų ir užtikrintai laimėjo 95:85.

REKLAMA

Ketvirtas kėlinys

A. Milaknis smeigia taiklų tritaškį, M. Kalnietis prasiveržia ir Lietuvos rinktinė šauna į priekį 65:61. Po M. Kuzminsko taiklaus tolimo šūvio lietuviai pabėga 68:63. J. Valančiūnas ir A. Bargniani pasikeisdami krauna kamuolį iš viršaus - įpusėjus ketvirčiui - 72:67. Kelios nesėkmingos atakos leidžia italams išlyginti rezultatą - likus žaisti 3 min. 74:74. D. Gallinari keičiamas - iš rankos jam bėga kraujas. Likus žaisti minutę - 79:76. Likus žaisti pusę minutės - 79:79. J. Valančiūnui išslysta kamuolys, italai atakos nesurezga - pratęsimas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečias kėlinys

J. Mačiulis kala tritaškį į italų krepšį, dar du taškus prideda J. Valančiūnas - 42:36. Gerą ritmą pagavę lietuviai netrukus didina skirtumą iki 8 taškų - 48:40, S. Pianigiani ima minutės pertraukėlę. J. Kazlausko auklėtiniai neapsigina nuo trijų iš eilės varžovų atakų ir skirtumas tirpsta iki minumo - 48:47. D. Gallinari pataiko tritaškį ir persveria rezultatą Italijos rinktinės naudai - 50:52. Vienas gražiausių epizodų - M. Kuzminsko dėjimas iš viršaus po ore pakabinto M. Kalniečio perdavimo. Lietuviai vejasi varžovus ir po M. Kalniečio tritaškio išsiveržia į priekį - 60:59.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antras kėlinys

Antrąjį kėlinį P. Aradori smeigia tritaškį, M. Cuzinas įmeta 4 taškus iš eilės ir italai atitrūksta 22:28, tačiau nuo varžovų spurto gelbėja A. Milaknio taiklus tolimas metimas. Aikštėje kieta kova - J. Valančiūnui užvožia per veidą. Įpusėjus ketvirčiui lietuviai atsilieka tašku - 27:28. A. Bargnani kala kamuolį iš viršaus, o J. Mačiulis atsako taikliu tritaškiu - 30:30. Įtempta kova taškas į tašką vyksta iki kėlinio pabaigos. Įpusėjus rungtynėms Lietuva pirmauja 38:37.

Pirmas kėlinys

Į M. Kalniečio prasiveržimą D. Gallinari atsako taikliu tritaškiu. J. Mačiulis trukteli Lietuvos rinktinę į priekį – 6:3. Panašu, kad italai nusprendė reikalus tvarkyti nuo trijų taškų linijos - iš dalies jiems tai pavyksta. Po J. Valančiūno  ir R. Seibučio metimų - 20:13, tačiau varžovai pelno 7 taškus be atsako ir lygina rezultatą. Kėlinį po taiklaus M. Kuzminsko baudos metimo laimi lietuviai - 21:20.

REKLAMA

Situacija prieš rungtynes:

Į ketvirtfinalį Lietuvos rinktinė pateko tik po atkaklios kovos ir fantastiško Jono Mačiulio žaidimo 85:81 įveikę gruzinus. Tuo tarpu italams aštuntfinalis buvo it lengvas pasivaikščiojimas – 82:52 sutriuškino Izraelio krepšininkus.

„Lietuvos rinktinės patirtis tokiose lemiamose rungtynėse visiškai skirtinga nei italų. Neturime žaidėjų, kurie būtų buvę taip dažnai tokiuose atsakinguose mačuose. Čia Lietuva 100 proc. turi daugiau patirties ir būtent todėl negaliu sakyti, kad esame favoritai dvikovoje su lietuviais, - kalbėjo Italijos nacionalinės ekipos strategas Simone Pianigiani. – Tikiu, kad mano auklėtinių noras laimėti gali duoti kažko, kas padėtų mums išlyginti šansus kovojant su lietuviais.“

REKLAMA

Tuo tarpu lietuvių strategas Jonas Kazlauskas tvirtino, kad varžovai surinko stipriausius krepšininkus, o jų žaidimas paremtas daugiausiai individualiais veiksmais. „Galvojame kaip apsiginti prieš varžovų derinį „du prieš du“, individualius prasiveržimus, tačiau norėčiau, kad ir italai galvotų, kaip apsiginti prieš Joną Valančiūną. Kaip bus – pamatysime“, - sakė jis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų