REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva žengė dar vieną žingsnį energetinio saugumo srityje

Susitarta dėl dujų jungties su Lenkija finansavimo

Lietuva ir Lenkija pagaliau susitarė dėl dujų jungties (GIPL) finansavimo, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

Lietuva ir Lenkija pagaliau susitarė dėl dujų jungties (GIPL) finansavimo, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien ryte turėjau susitikimą su energetikos ministru (Roku Masiuliu - BNS), kuris vėl išvyko į Briuselį, ir jis mane painformavo, kad padedant Europos Komisijai, pavyko galutinai susitarti dėl GIPL projekto finansavimo ir galutinių sprendimų priėmimo“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

Energetikos viceministras Aleksandras Spruogis teigė, kad Lietuvai pavyko išsiderėti geresnes sąlygas nei Vyriausybė suteikė įgaliojimus derybininkams. Dėl projekto sutarė visos Baltijos šalys ir Lenkija bei Europos Komisija.

„Mes labai intensyviai dirbome ties tuo susitarimu, tai buvo susitarimas ne tik Lietuvos, Lenkijos, bet Lietuvos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir buvo Europos Komisija įtraukta į procesą. Derybos nebuvo lengvos, kol dar nėra padėti parašai ant pačio susitarimo, aš nenorėčiau kalbėti apie tai, kas tai būtų. Tik tiek noriu pasakyti, kad prieš pradedant derybas, gavome įgaliojimus iš Vyriausybės dėl tam tikrų rodiklių, tai mums pavyko pasiekti geresnius rezultatus, nei gavome iš Vyriausybės“, - po posėdžio žurnalistams sakė A.Spruogis.

REKLAMA
REKLAMA

„Be abejo, kaip ir kiekvienas sutarimas, jis galbūt nėra visiems vienodai geras, bet tai rodo, kad tikrai derybos buvo sudėtingos“, - pridūrė jis.

Energetikos viceministras nekomentavo susitarimo detalių, tačiau tikino, kad jis tenkina visas šalis: „Tas susitarimas tenkina ir Lietuvos pusę, ir Lenkijos pusę, ir Estus, ir Latvius“.

Pasak energetikos ministro patarėjo Manto Dubausko, sutarta, koks bus kiekvienos šalies įnašas į projektą, tačiau kol nepasirašyta finansavimo sutartis, detalės nėra atskleidžiamos. Anot jo, sutartis turėtų būti pasirašyta spalio viduryje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų