REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį ketvirtadienį, rugsėjo 10 d., Šiauliuose, kaip įtariama, neblaivaus pareigūno vairuojamas automobilis sužalojo du žmones.

Praėjusį ketvirtadienį, rugsėjo 10 d., Šiauliuose, kaip įtariama, neblaivaus pareigūno vairuojamas automobilis sužalojo du žmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tos dienos vakarą, apie 18 val., Bačiūnų g. nuosavas automobilis, vairuojamas ne tarnybos metu, neuniformuoto Šiaulių apskr. vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių m. ir r. policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjo A. Ančiulio partrenkė du visuomeninio transporto stotelėje stovėjusius asmenis. Žmonės sužaloti nestipriai, tačiau buvo išvežti į ligoninę patikrinimui. Sužinojęs apie įvykį į ligoninę taip pat nuskubėjo Šiaulių apskr. vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių m. ir r. policijos komisariato viršininkas Ričardas Šiumberevičius, kuris suteikė nukentėjusiems asmenims reikalingą informaciją ir būtiną pagalbą.

REKLAMA

„Toks pareigūno elgesys niekaip nesuderinamas su mūsų vertybėmis. Prieš kelis metus pradėtas tarnybos valymas tęsiamas. Nors šis pareigūnas sistemoje tarnauja 25 metus, nepaisant praeities nuopelnų, jis atleistas iš tarnybos ir neteko pareigūnams priklausančių socialinių garantijų. Visos policijos bendruomenės vardu, nuoširdžiai atsiprašau nukentėjusiųjų“ – teigė policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Kodėl žmonės girti sėda prie vairo?

Psichologo Antano Mockaus teigimu, atsakymas į šį klausimą nevienareikšmis: „Visų pirma, Lietuvoje bendravimo kultūra labai susieta su alkoholinių gėrimų vartojimų. Deja, bet eilinis pabendravimas su draugais, įvairios šventės neapsieina be alkoholinių gėrimų vartojimo. Tokia bendravimo kultūra yra tarsi prielaida atsirasti situacijai, kada po šventimo, žmogus yra išgėręs ir jam reikia vairuoti."

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ko gero svarbiausias veiksnys yra tas, kad išgėrus gerokai suprastėja žmogaus gebėjimas atsakingai priimti sprendimus: „Išgėrus pasikeičia žmogaus būsena: jo sprendimų priėmimas, savikontrolė ženkliai suprastėja. Dėl to žmogus gali įvertinti situaciją kaip mažiau rizikingą nei yra iš tikrųjų, ar tiesiog sėsti impulsyviai negalvodamas, kad sėdi prie vairo išgėręs ir apie galimas pasekmes.

Trečia, kartais žmogus gali suprasti, kad netinkamai pasielgė, nes padaugino alkoholio. Tada ieško pateisinimo savo elgesiui ir, aišku, jį randa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirta, būna žmonių, kurie yra linkę nesilaikyti taisyklių, jas laužyti. Psichologai tokius žmones atpažįsta atlikdami psichologinį įvertinimą. Jei žmogus nuo seno ir dažnai turi reikalų su teisėsauga, tai ir be psichologinio vertinimo ši savybė akivaizdi. Tokiems žmonėns pavartojus alkoholio dar labiau sumažėja savikontrolė, tokiu būdų tikėtina, kad jų polinkis nesilaikyti taisyklių išgėrus pasireikš dar labiau."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų