REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kai galvojame apie vaikų auklėjimą, labiausiai tikimės veikiančių receptų knygų, kuriuos galėtumėme taikyti vaikams. Jau seniai išmintingi žmonės sakydavo - jei nori išauklėti vaikus, auklėk pats save.

 Kai galvojame apie vaikų auklėjimą, labiausiai tikimės veikiančių receptų knygų, kuriuos galėtumėme taikyti vaikams. Jau seniai išmintingi žmonės sakydavo - jei nori išauklėti vaikus, auklėk pats save.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siūlau jums tokias knygas, kurios ne tik skatina atsisukti į save, žvilgtelėti į savo vidų, bet ir peržiūrėti santykius su artimaisiais. Įvairiapusė santykių inventorizacija galėtų labiausiai pasitarnauti tiems, kurie siekia išplėsti savo sąmonę ir kurti pilnaverčius bei darnius santykius su vaikais.

REKLAMA

Oleg Torsunov. Charakteris ir sėkmė.

Šioje knygoje žmogaus prigimtis yra analizuojama remiantis Vedomis. Tai labai įdomi knyga - kelionė į konfliktų su artimaisiais priežastis ir jų sprendimo būdus. Skaityti šią knygą rekomenduoju lėtai, vis permąstant, ką perskaitytas tekstas reiškia man, kaip jis pasireiškia mano gyvenime. Ar žinojote, jog gerumą galima aprašyti keturiais požymiais? Pirmasis, kai lengvai priimame praradimus ir skriaudas. Antrasis, kai stengiamės suprasti, kaip teisingai daryti gerus darbus. Trečiasis, kai elgiamės su visais vienodai švelniai. Ketvirtasis, kai esame geri bet kokiomis aplinkybėmis. Aukštasis pilotažas, kurios visiems mums ir linkiu.

REKLAMA
REKLAMA

Rami Bleckt. Dešimt žingsnių kelyje į laimę.

Tai - praktiškas vadovas į laimingą gyvenimą. Labai aiškiai ir konkrečiai autorius vardina svarbiausius dalykus gyvenime. Praktiški patarimai, klausimų - atsakymų formatas padeda skaitytojui susivokti, ko jam reikia ir ką jam reikia daryti. Ar žinojote, kad viena didžiausių nuodėmių, kuri yra ir vienintelė, tai - nenoras būti vienovėje su Dievu ir gyventi pagal meilės dėsnius. Šis reiškinys yra nelaimių, ligų ir problemų priežastis. Autorius ima mus už rankos ir moko eiti kur kas spalvingesniu savo gyvenimo keliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brene Brown. Didi drąsa.

Nuostabi mokslininkė dalinasi savo didžiaisiais atradimais, kurie laužo stereotipus apie pažeidžiamumą. Mes norime būti kieti, ar ne? Net dviejose savo kalbose mokslininkė mums įrodo, jog žmogaus galia slypi būtent pažeidžiamume ir to pripažinime. Norime būti sveikais tėvais? Skaitykime ir mokykimės.

Brene Brown. Netobulumo dovanos.

Dar vienas mokslininkės bestseleris, mokantis mus gyventi savuosius gyvenimus ir būti savimi. Greičiausiai, kad jūs galvojate, jog savo tikrąjį "aš" demonstruoti yra rizikinga. Mokslininkė Brown pasakoja, kad daug rizikingiau yra nuo pasaulio slėpti savo autentiškumą. Kai praplėsime savo ribas, leisime vaikams būti labiau savimi.

REKLAMA

Gary Chapman. 5 meilės kalbos.

Ar žinote, kokia yra jūsų sutuoktinio meilės kalba? Kaip jūsų vaikai supranta, kad juos mylite? Dažnai galvojame, kad tai, kas meilė yra mums, ji yra ir kitiems. Klystame. Kol gyvename kartu su vaikais, paskubėkime patekti į jų širdis, kad vėliau nereiktų gailėtis. Suprantamai išdėstyti labai svarbūs dalykai įkvepia tėvus visame pasaulyje ne tik labiau mylėti savo partnerį, bet ir vaikus. Lai ir mumyse meilės būna daugiau. Išmoksime 5 pagrindines meilės kalbas: dovanos, žodinis pastiprinimas, laikas drauge, paslaugos ir fizinis prisilietimas. Ir žinosime, kaip jas išreikšti vaikams augant.

REKLAMA

Adele Faber, Elaine Mazlish. Kaip kalbėti su vaikais, kad jie klausytų ir kaip klausyti, kad vaikai kalbėtų.

Dauguma tėvų galvoja, kad nuo mažų dienų vaikai turi teisių, bet juos lydi ir pareigos. Taip, pareigų vaikams irgi reikia. Bet pirmuosius septynis gyvenimo metus labai svarbu vaikams pastatyti pagrindą po kojomis, t.y. suteikti jiems galimybę saugiam prieraišumui šeimoje, pasitikėjimui savimi bei pasauliu formuotis. Kai tėvai atlieka savo rolę tinkamai, t.y. būna visomis prasmėmis dosnūs, vaikai auga stabilseni. Vienas iš stabilumo garantų - būti išklausytam ir priimamam tokiu, koks esi. Praktinis bendravimo vadovas, kurio reikia mums visiems, suteiks mums progą būti komunikabilesniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Shefali Tsabary. Sąmoninga tėvystė. Kurkime darnų ryšį su vaiku.

Tai - šių metų knyga favoritė mano asmeninėje bibliotekoje. Tai puikus autorės kreipimasis į visus mus, kad mes išlaisvėtumėm ir leistuvėm vaikams rinktis jų gyvenimo kelią. Pratarmę šiai knygai parašė pats Dalai Lama. Šios knygos tikslas - paskatinti tobulėti tėvus. Psichologinių žinių turime pakankamai daug, protai mūsų neramūs. Autorė moko mus suvienyti savo sielą su auklėjimo procesu, išgirsti pačius save, kai esame tėvai. Ši knyga paskatins ne tik pravirkti, bet ir nusijuokti bei supykti. Ir visa tai labai svarbūs asmeninio tobulėjimo reiškiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų