REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
„Eurobasket 2015“ aštuntfinalis: Lietuva – Gruzija (nuotr. Fotodiena.lt/Edvardo Blaževičiaus)

Lietuvos krepšinio rinktinė Europos čempionato aštuntfinalyje stojo į lemiamą dvikovą dėl išlikimo su Gruzijos krepšininkais. Sirgaliai išvydo dar vieną krepšinio dramą. Fantastiškas rungtynes sužaidęs Jonas Mačiulis (pelnė 34 taškus) ištempė Lietuvą į ketvirtfinalį. Gruzinai nugalėti 85:81.

49

Lietuvos krepšinio rinktinė Europos čempionato aštuntfinalyje stojo į lemiamą dvikovą dėl išlikimo su Gruzijos krepšininkais. Sirgaliai išvydo dar vieną krepšinio dramą. Fantastiškas rungtynes sužaidęs Jonas Mačiulis (pelnė 34 taškus) ištempė Lietuvą į ketvirtfinalį. Gruzinai nugalėti 85:81.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių eiga:

Ketvirtas kėlinys

A. Milaknis šauna taiklų tritaškį, tačiau aržovai atsako tuo pačiu. J. Mačiulis išdarinėja stebuklus - tiek gynyboje, tiek puolime - 68:65. Įpusėjus kėliniui po gražaus M. Kalniečio dvitaškio iš po krepšio - 72:69. M. Kalnietis ir J. Mačiulis likus žaisti mažiau nei dvi minutes didina lietuvių pranašumą iki 8 taškų - 79:71. J. Pulleno ir D. Sanazdze taiklūs  tritaškiai metimai mažina skirtumą iki minimumo, bet J. Mačiulis smeigia fantastišką tritaškį - 83:79. Po taiklių varžovų baudų metimų Lietuvos rinktinė turi 7 sek. paskutinei atakai. Varžovai prasižengė prieš J. Mačiulį, kuris užtikrintai sumetė baudas ir užtvirtino lietuvių pergalę.

REKLAMA

Trečias kėlinys

M. Kalnietis tritaškiu išveda Lietuvos rinktinę į priekį, o po 4 iš eilės J. Mačiulio taškų - 46:40, tačiau varžovai skirtumą tuoj pat naikina. Mūsų nacionalinės ekipos snaiperiai nuo tritaškio linijos netaiklūs, gruzinai susigrąžina persvarą - 49:55. Lietuviai atakuoja individualiai, J. Valančiūnas visiškai uždengtas, komandinis žaidimas stringa. M. Kuzminsko tritaškis ir J. Mačiulis tirpdo skirtumą iki minimumo, bet gruzinai vėl šauna į priekį - 56:62. Kamuolį perėmęs J. Mačiulis pataiko fantastišką dvitaškį nežiūrėdamas į krepšį ir dar stoja prie baudų metimo linijos. Po trijų kėlinių - 61:62.

REKLAMA
REKLAMA

Antras kėlinys

J. Valančiūnas gauna antrą pražangą ir sėda ant atsarginių suolo, o gruzinai šauna į priekį 17:24. J. Kazlausko auklėtiniams kol kas nesiseka sugaudyti puikiai kamuoliu besidalinančius varžovus. Gaivinti taikliu tritaškiu mūsų rinktinės puolimą mėgina J. Mačiulis - 24:26. Gruzinai taškus renka nuo baudų metimo linijos - lietuviai klysta ir įpusėjus kėliniui skirtumas auga - 24:33 gruzinų naudai. Trys pavyzdinės lietuvių atakos ir taškai iš po krepšio - 35:36. Lietuvos rinktinei pavyko įpusėjus rungtynėms nepaleisti varžovų - 39:40.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmas kėlinys

Taikliu baudos metimu pirmuosius taškus rungtynėse pelno J. Valančiūnas. Po taiklaus P. Jankūno tritaškio lietuviai išsiveržia į priekį 6:2, tačiau netrukus gruzinai lygina rezultatą – 7:7. Varžovai išnaudoja netaiklius Lietuos rinktinės metimus ir įpusėjus kėliniui jau pirmauja 9:14. J. Kazlauskas ima pertraukėlę - jo auklėtiniai atsiduria besivejančių vaidmeny. Sutankinę gynybą mūsų šalies krepšininkai pristabdo ir paveja varžovus. G. Shermadini po ore pakabinto kamuolio krauna jį į krepšį iš viršaus - vienas gražiausių epizodų - 17:20.

REKLAMA

Situacija prieš rungtynes:

Lietuvos rinktinė į aštuntfinalį žengė būdama D grupės nugalėtoja – iškovojo keturias pergales ir vienintelį kartą suklupo po belgų metimo paskutinę sekundę, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, teisėjų neturėjo būti įskaitytas.

Olandams, slovėnams ir graikams pralaimėję gruzinai iššovė paskutinėse dvejose C grupės rungtynėse, kur įveikė Makedoniją ir Kroatiją. Tai jiems garantavo ketvirtą vietą ir kelialapį į „Eurobasket 2015” aštuntfinalį. Tarp aštuonių pajėgiausių Senojo žemyno komandų Gruzija dar nė karto nebuvo.

REKLAMA

Pagrindinis dėmesys bus skiriamas dviejų NBA milžinų Jono Valančiūno ir Zaza Pachulia bei puolėjų Pauliaus Jankūno ir Tornike Shengelia dvikovoms.

„Žinote, jei Jonas įmes 20 taškų, bet mes laimėsime – sutinku su tuo (juokiasi). Labiau dėmesį skiriu savo komandai – kaip mes esame pasiruošę kovoti gynyboje ir puolime. Varžovų vardai mums nesvarbūs“, - dvikovos išvakarėse kalbėjo Z. Pachulia pažadėjęs pamiršti visas draugystes su lietuviu, vos žengs ant aštuntfinalio parketo.

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas norėtų matyti savo auklėtinius kovingus, greitus ir pataikančius tritaškius: „Patyrusi komanda. Labai svarbus jos startinis penketas, kuris daro didesnę dalį visų taškų. Idėjiniai lyderiai kaip Pashulia, Markošvilis. Turi pakankamai jėgos po krepšiu ir neblogi tritaškininkai. Mėgsta bėgti į greitą puolimą, bet nevisada mėgsta sugrįžti. Tai ir akcentuojame, kad turėsime žaisti greitą krepšinį. O tam reikia kovoti dėl tolimų atšokusių ir perimtų gynyboje kamuolių. Labai priklausys, kaip veršimės“.

Statistiškai komandos yra gana lygios. Tiesa, lietuviai nusileidžia gruzinams dvitaškių taiklumu (43,1 proc. Ir 52,2 proc.), tačiau Lietuvos rinktinė gerokai pranašesnė kovojant dėl kamuolių – 38,8 ir 29,2 per rungtynes. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų