REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Lietuvos rinktinės žingsniai Pierre Mauroy arenoje (nuotr. TV3)

Į 230 tūkst. gyventojų turintį didžiausią šiaurės Prancūzijos miestą Lilį jau atvyko Europos krepšinio čempionato dalyviai, netrukus gatvėse turėtų pasirodyti ir ištikimi jų palydovai – sirgaliai. Kol kas apie vykstančias krepšinio batalijas čia vietiniai gyventojai vargu ar žino.

30

Į 230 tūkst. gyventojų turintį didžiausią šiaurės Prancūzijos miestą Lilį jau atvyko Europos krepšinio čempionato dalyviai, netrukus gatvėse turėtų pasirodyti ir ištikimi jų palydovai – sirgaliai. Kol kas apie vykstančias krepšinio batalijas čia vietiniai gyventojai vargu ar žino.

REKLAMA

Tuo tv3.lt netruko įsitikinti pagrindinėje Lilio traukinių stotyje – informacijos centre darbuotojos tik iš žurnalistų sužinojo, kad čia vyksta Europos krepšinio čempionatas. Sunkiai ji galėjo paaiškinti ir kelią, kaip nusigauti iki Pierre Mauroy futbolo stadiono, kur ir vyks atrankinės “Eurobasket 2015” kovos.

2012 metų rugpjūtį pastatytame stadione žaidžia Prancūzijos lygos futbolo klubas LOSC. 282 mln. eurų kainavęs stadionas talpina per 50 tūkst. žiūrovų, tačiau atrankinėms Europos krepšinio čempionato varžyboms perskirtas perpus. Futbolo stadioną paversti krepšinio arena trunka 24 valandas.

Toks sprendimas lėmė milžiniškas erdves, kurios skirtos tiek techniniam personalui, tiek žiniasklaidai, tiek sirgaliams. Iš viso iš pusės stadiono sukonstruota krepšinio arena talpina 27 tūkst. žiūrovų ir tai atrodo tikrai įspūdingai. tv3.lt savo skaitytojams siūlo pirmiesiems pasižvalgyti po stadiono išorę ir vidaus užkulisius.

Penktadienį visos šešiolika rinktinių pagrindinėje arenoje turi po 45 minutes laiko treniruotei, tad tv3.lt pačios arenos vaizdą pateiks iš mūsų šalies nacionalinės rinktinės treniruotės, kuri baigsis Lietuvos laiku prieš 18 val. Karščiausias reportažas iš pirmos Lietuvos rinktinės treniruotės Pierre Mauroy arenoje – portale tv3.lt.

Organizatoriai apgyvendino rinktinę šalia oro uosto esančiame „Mercure Lille Airport“ viešbuyje. Be Lietuvos ir Latvijos rinktinių viešbutyje gyvena visos keturios B grupės komandos (Serbija, Turkija, Italija ir Ispanija).

Kiek ankčiau Pierre Mauroy arenos parketą išmėgino Latvijos krepšinio areną. Po treniruotės jos strategas Ainaras Bagatskis tvirtino, kad jam yra tekę žaisti stebint 25 tūkst. sirgalių ir jausmas neapsakomas. "Reikia dairytis ne į areną, o į žaidimą", - tikino treneris, paklaustas, kokį įspūdį palieka arena.

Keli įdomūs faktai apie areną:

Stogas virš arenos gali būti uždarytas per 30 minučių;

Per sezoną sužaidžiamos 22 aukščiausios Prancūzijos lygos rungtynės;

Futbolo stadioną paversti krepšinio arena trunka 24 valandas.

Stogo konstrukcijos sveria 7400 tonų, o tai yra 100 tonų daugiau nei Eifelio bokštas.

Stadione yra 7300 VIP vietų. 1800 kv. m plote – didžiulis išorinis ekranas su 70 tūkst. LED lempučių.

Aštuntfinalio kovos:

Rugsėjo 12 diena (Lietuvos laiku)

Latvija - Slovėnija 13.00 val.

Graikija - Belgija 15.30 val.

ISpanija - Lenkija 19.30 val.

Prancūzija - Turkija 22.00 val.

Rugsėjo 13 diena (Lietuvos laiku)

Kroatija - Čekija 13.00 val.

Serbija - Suomija 15.30 val.

Izraelis - Italija 19.30 val.

Lietuva - Gruzija 22.00 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų