REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
A. Gilytė (nuotr. asm. archyvo)

„Kadangi orai keičiasi ne pirmą kartą, tinkamų rūbų sankaupų spintoje tikrai rasime. Pirmiausiai, apie ką reikėtų pagalvoti yra avalynė ir viršutiniai drabužiai“, - portalui tv3.lt sakė „Spintologijos“ autorė, stilistė Agnė Gilytė.

21

„Kadangi orai keičiasi ne pirmą kartą, tinkamų rūbų sankaupų spintoje tikrai rasime. Pirmiausiai, apie ką reikėtų pagalvoti yra avalynė ir viršutiniai drabužiai“, - portalui tv3.lt sakė „Spintologijos“ autorė, stilistė Agnė Gilytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Į dienos šviesą traukiame lietpaltį ir kitą avalynę, nes basutės ir „balerinos“ drėgnu oru gali susidėvėti ir baigti savo dieneles“, - pasakojo A. Gilytė.

REKLAMA

Pasak jos, nors visi megzti dalykai – šalikai, liemenės, megztiniai, netgi suknelės – labiau primena žiemą, nereikėtų jų bijoti ir rudenį. „Nes visada norisi jaustis jaukiau ir šilčiau, - šypsojosi stilistė. Nepamirškime, kad rudenį svarbiausia yra tinkami lauko drabužiai ir kažkas jaukaus po apačia“.

Dar vienas svarbus dalykas – sluoksniavimas. „Kadangi oras dabar yra permainingas, tai ryte pati išbėgu su džinsais ir marškinėliais trumpomis rankovėmis, tačiau vėliau ieškau skėčio. Labai svarbu sluoksniuoti – neapsirengti kažko vieno, kad ryte būtų gerai, o vakare karšta ir atvirkščiai, - kalbėjo stilistė. – Labai smagu, kai galima išsilukštenti: marškiniai-švarkas, palaidinė-megztinis. Tikrai galima apsirengti kaip svogūnas ir taikytis prie oro sąlygų“.

REKLAMA
REKLAMA

Stilistė pasidžiaugė, kad lietuviai vasarą sugebėjo sužibėti savo išradingumu. „Jie tikrai atranda naujų formulių. Pagaliau mes išmokome išgirsti tai, ką sako stilistai, nes neretai mūsų moterys sako „Aš pati viską suprantu, man nereikia pagalbos“, tačiau už šią vasarą tikrai galiu pagirti, - juokėsi A. Gilytė. – Priežastys? Gal „Spintologija“? Gal daugiau žmonių kreipiasi į konsultantus? Smagu, kad daugelis noris suprasti ne tik kas ir su kuo momentą, bet nori ilgalaikio efekto“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Agnės dabar jau dažnai tenka išgirsti klausimą iš klienčių: „O kodėl man netinka baltos pėdkelnės?“

„Moterys gilinasi ir bando suprasti. Anksčiau būdavo viskas paprasčiau: „Na, geltona, tai geltona. Nesvarbu ar tinka. Su geltona atrodau keistai“. Smagu, kad pradedame gilintis ir aiškintis: žmonės stengiasi pritaikyti daiktą sau, o neseka aklai tendencijų“, - džiaugėsi A. Gilytė.

Jos manymu, nereikėtų manyti, kad atėjus rudeniui prapuola dalis spalvų. „Pasižiūrėjus į tai, ką siūlo dizaineriai šia sezonui, spalvų tikrai yra. Kartais jos yra kiek rudesnės ar pilkesnės, lapo spalvos žalia virsta eglės spyglio žalia, geltona šiek tiek primena oranžinę – tai medaus spalva. Spalvų tikrai yra. Jos tikrai bus jaukios, minkštos: bordo, kakava, medus, daug rudos, ochros spalvos, - skaičiavo dizainerė. - Bet amžinai išliks madinga pilka ir juoda, bet norint galima miksuoti. Nieko blogo, lik su juoda, balta ar pilka, bet nepamiršk, kad detalės yra svarbios – galbūt, žalias šalikas? Spalvas galima jaukintis po truputį“.

REKLAMA

Paklausta, kuo šiuo metu gyvena, stilistė prisipažino dirbanti su dviem leidiniais. „Pirmasis - tai paaugliams skirta knyga, kuri skaitytoją pasieks žiemos pradžioje. Tai tarsi „Spintologijos“ tęsinys, tačiau skirtas 11-19-os metų auditorijai. Jis turėtų padėti susigaudyti grožio ir aprangos problemose. Juk visi kažkada buvome paaugliais ir tikrai pamename, koks tai yra jautrus ir sudėtingas laikotarpis, - kalbėjo A. Gilytė. - Dažnai kompleksuojama dėl išvaizdos, maištaujama... Sudarėme „fix“ grupę, kurios dėka bandėme išsiaiškinti šių dienų paauglių opias temas, kad knygoje būtų kalbama kuo tiksliau apie tai, kas jaunimui įdomu ir svarbu stiliaus tematika“.

REKLAMA

Kitas mano projektas, kuris pasirodys dar prieš knygą paaugliams - tai darbo kalendorius – „shoppingo“ ir spintos gidas. „Tai bus patogaus formato, „kišeninė“ knygelė, kurioje bus pateikta visa naudinga informacija: kada, kur ir ką geriausia pirkti ar nepirkti Lietuvoje. Joje bus surašyti išpardavimų sezonai, kokį rūbą ar aksesuarą, kada geriausia įsigyti, o kada susilaikyti ir geriau palaukti. Kiek teko domėtis, tai net pasaulyje analogo neturintis tokio tipo leidinys“, - šypsojosi stilistė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų