REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Maskva antradienį pareikalavo atsakymų iš Graikijos ir Bulgarijos, kai Sofija uždraudė rusų lėktuvams gabenti krovinius į Siriją per Bulgarijos oro erdvę, o Atėnai pareiškė buvę Vašingtono paprašyti daryti tą patį.

 Maskva antradienį pareikalavo atsakymų iš Graikijos ir Bulgarijos, kai Sofija uždraudė rusų lėktuvams gabenti krovinius į Siriją per Bulgarijos oro erdvę, o Atėnai pareiškė buvę Vašingtono paprašyti daryti tą patį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu kam nors kilo kokių nors abejonių, šiuo atveju mūsų partneriams graikams ir bulgarams, tuomet jie, žinoma, turi paaiškinti, kokia tai problema“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ Rusijos užsienio reikalų viceministras Michailas Bogdanovas, kuris yra ir Rusijos prezidento specialusis atstovas Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių klausimais.

REKLAMA

„Jeigu kalbama tik apie tai, kad jie imasi tų ar kitų ribojančių ar draudžiančių priemonių paprašyti amerikiečių, tai kyla klausimas dėl jų suverenios teisės priimti tuos ar kitus sprendimus dėl oro erdvės kirtimo kitų valstybių, konkrečiai, Rusijos lėktuvais; kai mes paaiškiname, kur, kokiu tikslu ir su kokiu kroviniu skrenda mūsų lėktuvai“, – pažymėjo M.Bogdanovas.

Anksčiau antradienį NATO narė Bulgarija paskelbė atšaukusi leidimą Rusijos lėktuvams kirsti jos oro erdvę nenurodytam skaičiui Rusijos lėktuvų praėjusios savaitės pabaigoje, kai JAV nuogąstauja, jog Maskva stiprina karinę paramą Sirijos prezidentui Bashar al-Assadui (Bašarui Asadui).

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo pasakyta, kad tie lėktuvai gabena humanitarinę pagalbą, bet mes turėjome informacijos, kuria turime pagrindo pasikliauti, kad skelbiamas krovinys iš tikrųjų yra ne tas“, – sakė naujienų agentūrai AFP Bulgarijos Užsienio reikalų ministerijos atstovė Betina Žoteva.

Pasak jos, minėtas sprendimas buvo priimtas praėjusią savaitę, bet neatskleidė, kiek lėktuvų jis taikytas.

Dar B.Žoteva pridūrė, kad sprendimas buvo priimtas nepriklausomai ir be spaudimo iš NATO partnerių.

Anksčiau Graikija pareiškė, kad JAV paprašė Atėnų uždaryti oro erdvę Rusijos lėktuvams, gabenantiems krovinius į Siriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusija buvo paprašiusi Graikijos praleisti du lėktuvus laikotarpiu nuo rugsėjo 1-osios iki 24-osios. Graikijos URM pareigūnas agentūrai AFP sakė, kad šis prašymas dar svarstomas ir sprendimas dar nepriimtas.

Praėjusį savaitgalį JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris), paskambinęs savo kolegai Maskvoje Sergejui Lavrovui išdėstė JAV susirūpinimą dėl pranešimų apie „padidintą Rusijos karinį telkimą“ Sirijoje.

Maskva pirmadienį atmetė JAV susirūpinimą dėl Rusijos paramos Sirijai ir pareiškė, kad jos karinė parama prezidento B.al Assado režimui nėra nieko neįprasta.

„Rusija niekada neslėpė paties fakto, kad siunčia karinę techniką Sirijos valdžiai, padėdama jai kovoti su terorizmu, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova naujienų agentūrai AFP, kalbėdama apie J.Kerry ir S.Lavrovo pokalbį telefonu. – Lavrovas patvirtino, kad tokia parama visada buvo ir yra teikiama“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų